19
novembre
2018


Comparteix a les xarxes

  • Les empreses vinculades a la Internet de les Coses (IoT) ocupen a gairebé 1.700 treballadors
  • Les 90 empreses del sector 3D ocupen a 1.200 treballadors i facturen 239 milions d’euros


Un estudi del Departament d’Empresa i Coneixement elaborat a través d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa- identifica que a Catalunya hi ha actualment 103 empreses que es dediquen a la Internet de les Coses (IoT) i 90 a la impressió 3D.  La publicació d’aquest informe va coincidir amb la recent celebració a Barcelona dels congressos IoT Solutions World Congress, Blockchain Solutions World i In(3D)ustry en el marc de la Barcelona Industry Week.

Segons l’informe La Internet de les Coses a Catalunya, les empreses a Catalunya vinculades a l’àmbit de la Internet de les Coses facturen 215 milions d’euros. Es tracta, majoritàriament, de proveïdors de solucions, desenvolupadors de software, fabricants de hardware i integradors (consultories i enginyeries), responsables d’uns 1.700 llocs de treball. La majoria de les empreses (un 92%) són pimes que estan altament internacionalitzades. Es tracta d’un sector format tant per start-ups com per empreses madures que compten amb una línia de negoci en IoT.

L’estudi subratlla la importància de la Internet de les Coses en un context de transformació digital. Aquesta tecnologia ja s’està utilitzant en sectors que requereixen un gran potencial de connexió com les smart homes i les smart cities, la conducció autònoma, la fabricació avançada, l’energia, l’economia circular, la smart agriculture i els wearables, principalment.

D’altra banda, segons l’informe 3D Printing a Catalunya, el les empreses vinculades a la impressió 3D dóna feina en conjunt a 1.200 treballadors i facturen 239 milions d’euros. El 90% de les empreses catalanes d’aquest sector són pimes, mentre que el 25,5% són exportadores i el 47,7% tenen menys de 10 anys. Principalment són fabricants d’impressores i materials, integradors i proveïdors de serveis.

Actualment, la impressió 3D permet innovar amb l’ús de nous materials i facilita la fabricació en qualsevol punt del món ja que el que es transporta és el disseny, no el producte final. Pel que fa al futur, l’informe subratlla noves aplicacions de la impressió 3D que sorgiran els propers anys com la impressió biològica, la fabricació de components del sector de l’aeronàutica, les cases prefabricades o la roba.

[21/11/2018]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades