18
juliol
2018


Comparteix a les xarxes

  • Aquesta evolució positiva es deu a la contractació dels operadors logístics de l’e-commerce
  • En el primer semestre s’han registrat 8 operacions que superen els 20.000 m2 cadascuna


La consultora immobiliària Savills Aguirre Newman ha fet públiques recentment les dades de contractació del mercat logístic a Barcelona i Catalunya. Segons aquestes dades, el mercat logístic ha assolit durant el primer semestre de 2018 un nivell de contractació superior als 390.000 m2, en 36 operacions, dada que suposa un increment del 74,4% en relació al mateix període de l’any anterior (22 operacions).

L’informe constata que, en bona part, aquesta evolució positiva es deu a la contractació que estan fent els operadors logístics de l’e-commerce, veritable motor del mercat ara mateix. De les xifres d’absorció registrades, un total de 186.000 m2 corresponen al primer trimestre de l’any i els 204.000 m2 restants al període comprès entre abril, maig i juny. En aquest sentit, cal destacar l’operació de lloguer d’una nau de logística de 48.000 m2 per part de la plataforma de moda Vente Privé, a La Bisbal de Penedès.

Val la pena ressaltar tres tendències. D’una banda, els projectes ‘clau en mà’ que s’han desenvolupat a la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) del Port de Barcelona i a la primera corona industrial de Barcelona. Entre ells, destaquen els projectes d’una nau per a Saica (20.500 m2) a Sant Esteve Sesrovires (Barcelona), i la construcció d’una nau ‘cross docking’ (sense emmagatzematge) per part de Cilsa a la ZAL.

D’altra banda, la gran demanda que estan experimentant les ubicacions més properes a Barcelona han situat l’estoc disponible per sota del 2,5%. Per fer-hi front, s’estan impulsant nous projectes, que ja es troben en fase de planificació o de construcció, a la primera i segona corones metropolitanes.

Finalment, una de les altres tendències d’aquest primer semestre de 2018 és l’increment de la superfície contractada a cada operació. En los sis primers mesos de l’any s’han registrat un total de 8 operacions que superen els 20.000 m2. Durant els sis primers mesos de 2017 només es van portar a terme dos operacions d’aquestes característiques.

[20/07/2018]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades