22
febrer
2018


Comparteix a les xarxes

  • El rànquing analitza el potencial econòmic, capital humà, estil de vida, rendiment, connectivitat i clima de negocis
  • Catalunya també la regió europea amb la millor estratègia per a la captació de la inversió estrangera

Catalunya se situa com la regió del sud d’Europa més atractiva per a la inversió estrangera per als anys 2018 i 2019, segons el rànquing que elabora fDi Intelligence, dependent de Financial Times. En aquest rànquing s’analitzen més de 450 regions i ciutats de tot Europa.

Les ciutats i les regions s’ordenen tenint en compte el seu potencial econòmic, capital humà, estil de vida, rendiment, connectivitat i clima de negocis. A partir de tots aquests indicadors, l’esmentat rànquing determina que les cinc millors regions del sud d’Europa el 2018 i 2019 pel que fa a la captació d’inversió estrangera són, darrere de Catalunya, Madrid, Llombardia (Itàlia), Istanbul (Turquia) i Lisboa (Portugal).

D’altra banda, Catalunya també es reconeguda com la regió europea amb la millor estratègia per a la captació de la inversió estrangera entre les regions considerares ‘grans’, que superen els 4 milions d’habitants, per davant de Rin del Nord-Westfàlia, Escòcia, Llombardia (Itàlia) i Emília-Romagna (Itàlia). Aquesta estratègia s’impulsa des de la Generalitat de Catalunya a través de Catalonia Trade & Investment, que facilita l’aterratge d’empreses estrangeres. L’estratègia, principalment, potencia les relacions amb els principals països inversors i els emergents.

Fonts del Govern català destaquen que aquest reconeixement posa de manifest que Catalunya té els actius, el potencial i la determinació per consolidar-se com a una de les regions més atractives d’Europa i que compta amb una posició geoestratègica privilegiada, una sòlida base industrial, una economia oberta al món i altament innovadora.

[23/02/2018]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades