31
març
2016


Comparteix a les xarxes

  • • La nova línia comunica els dos polígons metropolitans més grans: Mas Blau i Zona Franca
  • • L’any que ve, l’entrada en servei de l’L10, completarà la cobertura del polígon de la Zona Franca

El passat 12 de febrer, uns dies abans de l’obertura de l’edició d’enguany del Mobile World Congress, es va inaugurar la nova Línia 9 del metro, que a més de connectar el recinte firal de l’Hospitalet amb l’aeroport del Prat, comunica finalment els dos majors polígons industrials de l’àrea metropolitana: Zona Franca i Mas Blau.

Les parades de la nova línia de Parc Logístic i Mercabarna donen ara servei a aquest gran polígon de 6 milions de m2, on hi treballen prop de 70.000 treballadors en gairebé 300 empreses. Igualment, el polígon Mas Blau –vinculat a la iniciativa Barcelona Catalonia– té ara una parada de metro que en gran mesura evita la utilització del vehicle particulardoncs, a més, l’L9 entre l’Hospitalet i la Zona Universitària comunica amb altres tres línies de metro, Rodalies i Ferrocarrils de la Generalitat. Malgrat tot, el polígon de la Zona Franca no tindrà cobertura de metro completa fins l’entrada en servei de l’L10 prevista per al 2017.

Així, el polígon industrial de la Zona Franca completarà amb l’arribada del metro una connectivitat extraordinària, doncs aquesta plataforma logística internacional està ubicada al costat del port de Barcelona, molt a prop de l’aeroport del Prat, i també al costat de l’estació de mercaderies de Can Tunis, dotada d’ample de via internacional fins la frontera francesa. El polígon també té accés a les rondes i a les autovies que connecten la ciutat i la seva area metropolitana amb la resta de la Península i Europa.

El metro dotarà també de transport públic a la Marina del Prat Vermell, l’antic districte industrial del barri de Sants-Montjuïc de Barcelona, envoltat pel port de Barcelona i la Zona Franca, i que actualment està en fase de transformació urbanística per acollir un dels barris més moderns i sostenibles de Barcelona.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades