26
març
2015


Comparteix a les xarxes

La reactivació dels mercats d’oficines i logístic a Barcelona i Catalunya és un fet, i Barcelona Catalonia s’ha presentat a Mipim 2015 amb l’objectiu de confirmar l’interès dels inversors internacionals pels seus projectes. A aquesta fira immobiliària hi han participat 2.225 expositors de 93 països i l’han visitat unes 21.000 persones.

L’estand de Barcelona Catalonia ha ofert als inversors una visió global dels principals projectes urbanístics vinculats a l’economia del coneixement que s’estan desenvolupant a Barcelona i el seu entorn, que reuneixen una oferta de 2 milions de m2 de sòl per a usos industrials i logístics, i més de 3 milions de m2 per a oficines.

Entre aquests projectes ha destacat el Parc de l’Alba, amb 1,5 milions de m2 de sostre disponibles per acollir-hi diversitat d’activitats econòmiques com la comercial, industrial, logística i residencial. Es tracta d’un dels projectes estratègics de Catalunya i una de les plataformes científiques, tecnològiques i empresarials més avançades d’Europa, amb capacitat per crear 40.000 llocs de treball altament qualificats.

Barcelona Catalonia ha participat, com cada any, en diversos fòrums i actes, i va rebre a l’estand la visita del comissari europeu Günther H. Oettinger, per tractar temes relacionats amb la innovació i les noves tecnologies aplicades a l’urbanisme.

L’estand Barcelona Catalonia ha comptat amb la presència de diferents partners privats que col·laboren en projectes urbanístics a Catalunya, com ara Addmeet, Albion ManagementBarcelona Urban ClusterBricktal, Cornex CapitalEuropa CenterFabregat Perulles SalesForcadellGina BarcelonaL35Loan LandMiete, Renta CorporacionRoca JunyentRosa GresSpinnia, TPG i TR Corporación.

L’any 2014, el mercat d’oficines a la ciutat de Barcelona va confirmar el seu enlairament definitiu, i es va tancar amb un increment de la inversió d’un 56% respecte de l’any anterior, fins arribar als 777 milions d’euros. Aquesta xifra representa més de la meitat del total de la inversió immobiliària feta a Barcelona. Són dades de la consultora CBRE.

D’altra banda, ha augmentat la contractació de naus logístiques, tant en superfície com en nombre d’operacions. Concretament, segons dades facilitades per la consultora Estrada & Partners, la contractació de naus logístiques acumulada durant el 2014 ha ascendit a 312.056 m², xifra que representa un increment del 15,28% respecte al 2013, i confirma l’inici de la recuperació del sector logístic català.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades