07
novembre
2022


Comparteix a les xarxes

L’esdeveniment aquest any presentava una aposta clara per la sostenibilitat, presentant vaixells elèctrics i híbrids. 

El passat 16 d’octubre va tancar la 60a edició del Saló Nàutic Internacional de Barcelona amb més de 50.000 visitants. 279 expositors, més de 700 embarcacions i 80 novetats, segons ha reportat la Fira de Barcelona.

La localització ha sigut al Moll de la Fusta, en el Moll d’Espanya i en la Marina Port Vell de la ciutat comtal i ha tingut una durada de cinc dies. El certamen ha incrementat la seva oferta en un 22% i ha augmentat el seu espai en un 40%, ha informat la Fira de Barcelona.

L’esdeveniment tenia l’objectiu de fomentar la sostenibilitat en el sector, donant a conèixer noves embarcacions elèctriques i híbrides. El saló ha comptat amb la presència de 400 compradors internacionals, que han pogut conèixer 28 catamarans i 14 embarcacions, les quals són candidates al premi Mejor Barco Europeo del Año.

La fira ha sigut l’escenari de presentació als visitants de la Copa d’Amèrica, que se celebrarà en 2024 en la costa de Barcelona. Amb aquest motiu, han estat present l’equip d’organitzadors neozelandès i s’ha reportat la visita dels membres del conjunt suís Alinghi, equip que ja es troba entrenant a la capital catalana.

INNOVACIÓ

Quinze empreses emergents de set països diferents han presentat els seus projectes per una nàutica digitalitzada i menys agressiva amb l’entorn marí. S’ha presentat una embarcació de petita escala, amb l’estètica similar a la d’un cotxe, que fa la funció d’un taxi però sobre la mar. Es tracta del projecte de l’empresa Seabubble i la diferència entre projectes d’altres anys, és que l’embarcació és totalment elèctrica. L’objectiu d’aquesta proposta és estalviar temps i energia, segons les declaracions que va fer Joan Company, un dels impulsors d’aquest projecte.

Una altra innovació presentada durant el saló, va ser un salvavides dirigit remotament, amb el propòsit d’arribar tan aviat com sigui possible fins a la víctima. És un projecte creat per una empresa valenciana, que rep el nom de Proteus. El salvavides té incorporat un micròfon i un altaveu, d’aquesta manera el socorrista i la víctima podran estar en contacte.

L’organització del certamen ha declarat, “ha sigut una de les millors convocatòries dels últims anys gràcies a la gran afluència de públic registrat, la qualitat de l’oferta i als contactes de negoci generats”, fet que contribueix a reforçar l’esdeveniment com líder i referència del sector al territori espanyol.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades