25
gener
2018


Comparteix a les xarxes

  • El segment dels vehicles híbrids va augmentar un 72% el 2017
  • Vehicles elèctrics i híbrids ja representen el 5% del total a Catalunya

El mercat del vehicle elèctric a Catalunya, tot i que en xifres quantitativament encara modestes, segueix superant rècords de vendes any rere any. La matriculació de cotxes elèctrics es va disparar un 61% l’any 2017 fins a assolir les 1.950 unitats en total. La venda de cotxes elèctrics a l’àrea de Barcelona va representar gairebé el 90% del total dels venuts a Catalunya.

A aquest augment hi hem d’afegir el que va registrar el segment dels vehicles híbrids, que va ser del 72% respecte a l’any anterior. Aquesta categoria va tancar l’any amb un total d’11.748 cotxes venuts. Pel que fa a les demarcacions, Barcelona també concentra el gruix de les matriculacions en aquest nínxol, amb un 75% del total.

Entre tots dos segments, híbrids i elèctrics ja representen el 5% de tots els cotxes venuts, la millor xifra de la seva història en quota de mercat tenint en compte que és un sector encara incipient. Els fabricants de vehicles de mobilitat elèctrica confien que la posada en marxa del pla Movalt –pla d’ajudes a la compra de vehicles d’energies alternatives- contribuirà a incrementar de forma notòria aquestes xifres.

En aquest sentit, cal recordar que Tesla, la firma nord-americana líder mundial en la fabricació de cotxes elèctrics, va obrir l’octubre passat la seva primera botiga permanent de l’Estat a Barcelona. Aquesta obertura va arribar després de la botiga temporal que l’empresa havia instal·lat al Moll de la Fusta i de la inauguració del seu primer centre tècnic a l’Hospitalet de Llobregat. La nova botiga a Barcelona es troba al carrer Rosselló 257.

[23/01/2018]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades