25
octubre
2016


Comparteix a les xarxes

  • • Les exportacions de Barcelona entre gener i juny van registrar un creixement del 3%
  • • L’àrea de Barcelona és la demarcació més exportadora de tot l’Estat espanyol

Mentre que les exportacions catalanes van créixer un 2% el primer semestre en comparació amb el mateix període de l’any passat i van assolit els 32.540 milions d’euros -xifra que representa el 25,4% del total de vendes a l’exterior de tot l’Estat-, les exportacions de la demarcació de Barcelona, en el període acumulat gener-juny, van registrar un creixement del 3% i van assolir un rècord històric. Són dades del Ministeri d’Economia i Competitivitat.

D’altra banda, en l’Informe de conjuntura socioeconòmica de la província de Barcelona del segon trimestre d’aquest any elaborat per la Diputació de Barcelona es destaca que la demarcació de Barcelona havia exportat béns per un valor de 9.000 milions d’euros en els dos primers mesos del segon trimestre de 2016, xifra superior en un 8% a la del mateix període de l’any anterior.

Barcelona continua sent, per tant, la demarcació més exportadora de l’Estat amb molta diferència sobre la segona, Madrid, amb unes vendes a l’exterior per valor de 4.500 milions d’euros. Per tipologia dels béns destaquen en volum i en variació interanual la fabricació de vehiclesles indústries químiques i farmacèutiques, la fabricació de maquinària, la indústria alimentària i la confecció.

L’informe destaca també que en el segon trimestre de 2016 es van crear a Barcelona 2.850 societats mercantils, la xifra més alta dels darrers anys en el mateix període, amb un augment interanual del 5%. El nombre total d’empreses en aquest segon trimestre és de 183.192.

Finalment, l’informe de la Diputació de Barcelona també ressalta que al segon trimestre han visitat la demarcació de Barcelona més de tres milions de turistes. D’acord amb l’Enquesta d’Ocupació Hotelera, el nombre de turistes es situa en 3.262.532 persones, un 5,8% més que l’any anterior.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades