24
novembre
2017


Comparteix a les xarxes

  • Les exportacions van batre de nou tots els rècords històrics al mes de setembre
  • Les vendes catalanes a l’exterior suposen el 25,6% del total d’exportacions de l’Estat

Les exportacions de les empreses catalanes van batre de nou tots els rècords històrics al mes de setembre. Segons les xifres publicades recentment pel Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat, les vendes a l’estranger al setembre s’han situat en 6.073 milions d’euros, amb un increment del 5,68% en relació amb al setembre de l’any passat.

En l’acumulat de l’any les empreses catalanes sumen unes vendes a l’exterior de 52.677 milions d’euros, un 8,4% més que el mateix període del 2016. Per sectors,  van concentrar el gruix de les exportacions de Catalunya els productes químics, l’alimentació i begudes, i els béns d’equip. Aquest augment és superior al de la mitjana de la Unió Europea.

Ja en les vuit primers mesos de l’any, les vendes de Catalunya a l’exterior van sumar 46.604 milions d’euros, amb un creixement del 8,8% en termes interanuals, que suposen el 25,6% del total d’exportacions de l’Estat.  Les exportacions acumulades entre gener i agost van augmentat a les quatre demarcacions catalanes, especialment a Tarragona (19,8%) i Girona (+14,3%), però també a Lleida (+7,8%) i Barcelona (+6,8%).

Catalunya va registrar el 2016, per sisè any consecutiu, la xifra més elevada de vendes a l’exterior de tota la sèrie històrica. Les empreses catalanes van exportar 65.142 milions d’euros, Aquestes xifres són el resultat de l’esforç permanent de l’empresa catalana, una de les més internacionalitzades de l’entorn, plenament integrades a les cadenes de valor globals i als fluxos de comerç internacional.

[23/11/2017]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades