22
gener
2017


Comparteix a les xarxes

  • Valoren els atractius preus de mercat i la capacitat de Barcelona per atraure talent
  • Barcelona és la ciutat europea amb més potencial de creixement de les rendes

Barcelona ha esdevingut un pol d’atracció internacional per a les empreses tecnològiques que, segons dades fetes públiques per la consultora immobiliària JLL, l’any 2016 van protagonitzar el 53% de totes les operacions de lloguer d’oficines a Barcelona, fins a superar els 150.000 metres quadrats.

Entre les operacions més importants portades a terme l’any passat cal destacar, entre d’altres, les de la consultora Atos (5.962 m2), Accenture (4.591 m2), HP(4.591 m2), Epson (3.084 m2), Criteo (2.454 m2), FX Animation (1.800 m2) i Softonic (1.586 m2). Fonts de JLL asseguren que els directius d’aquestes multinacionals valoren fonamentalment els atractius preus que ofereix el mercat d’oficines i la capacitat de Barcelona per a l’atracció de talent.

La gran demanda d’oficines de lloguer a Barcelonaha provocat una escassetat d’espais disponibles per a la ubicació de noves empreses i per a l’ampliació de les instal·lacions actuals de les que ja hi estan ubicades. Aquesta pressió per llogar o comprar oficines continuarà a curt termini, tot i que a dia d’avui s’estan promovent oficines per un total de 65.000 metres quadrats.

La zona més demandada per les multinacionals és el districte tecnològic 22@, que té una superfície de 200 hectàrees i que segons la consultora immobiliària CBRE va concentrar al 2016 el 45% de tota la inversió, i on les rendes són ja comparables a les del Passeig de Gràcia o l’avinguda Diagonal. Barcelona és en l’actualitat la ciutat europea amb més potencial de creixement de les rendes cara als propers anys.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades