18
abril
2017


Comparteix a les xarxes

  • Entre el 2011 i el 2016 ha viscut la seva etapa de creixement més gran i de transformació
  • Barcelona és la ciutat preferida pel capital risc a l’Estat, amb el 56% del total de les inversions

ENISA (Empresa Nacional de Innovación), depenent del Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat, en col·laboració amb Barcelona Tech City, Barcelona Activa i ACCIÓ, va presentar ara fa uns dies l’informe Madurez del Venture Capital en España.  L’informe, que repassa les diferents etapes del capital risc a l’Estat espanyol, destaca el gran canvi experimentat als darrers anys, més enllà de l’extraordinària xifra invertida el 2015.

Segons l’informe, les empreses que componen l’ecosistema digital de Barcelona van moure l’any passat 1.200 milions d’euros, una xifra rècord en inversió i vendes, que confirma el grau de maduresa d’aquesta activitat financera. La xifra inclou grans operacions com la venda de Privalia a Vente Privée (500 milions d’euros), la de Social Point a Take Two (234 milions), o la d’Olapic a Monotype (120 milions), a més d’ampliacions de capital com les de Scytl o LetgoWallapop.

D’altra banda, en la presentació de l’informe s’ha destacat que entre el 2011 i el 2016 el capital risc ha viscut la seva etapa de creixement més gran i de transformació, coincidint amb la presència de més d’un centenar de fons d’inversió internacionals. El sector va madurant impulsat per emprenedors amb experiència, demanda final i inversors, i el seu potencial de creixement, encara molt gran, vindrà de la mà de grans fons privats que reduiran progressivament el pes de la inversió pública.

En aquest sentit, cal destacar que en els darrers set anys un 63% de les rondes de finançament superiors als 10 milions d’euros en start-ups tecnològiques a l’Estat es van quedar a Catalunya, sent Barcelona la ciutat preferida pel capital risc, doncs acapara un 56% del total de les inversions fetes en aquest àmbit en els darrers tres anys i ha captat el 28,4% de les 2.663 start up digitals que s’han instal·lat a l’Estat espanyol.

Segons revela l’informe Startup Ecosystem Overview, elaborat per la fundació Mobile World Capital Barcelona (MWCB), la capital catalana s’ha situat com a cinquena ciutat d’Europa en nombre d’empreses de base tecnològica.

 [20/04/2017]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades