26
març
2015


Comparteix a les xarxes

Josine Heijmans, Exhibition Director, International Property Show Dubai
El 5 de febrer, es va presentar a Barcelona l’XI edició del Saló Immobiliari Internacional. Aquesta fira, considerada una de les exposicions més importants del sector immobiliari a l’Orient Mitjà, tindrà lloc a Dubai del 30 de març a l’1 d’abril de 2015. Josine Heijmans n’és la directora.

En què consisteix exactament el Saló Immobiliari Internacional i a quins mercats es dirigeix?
El Saló Immobiliari Internacional (IPS) és un esdeveniment pioner que se celebra anualment a Dubai i s’adreça a aquelles empreses nacionals i internacionals dedicades a la promoció i la venda d’immobles a inversors particulars i institucionals.

Acreditat per l’Autoritat Reguladora de Béns Immobles de Dubai (RERA), l’IPS constitueix una plataforma ideal perquè els mercats immobiliaris tant nacionals com internacionals puguin exhibir els seus productes residencials, comercials i de caràcter mixt, com també tancar negocis importants. L’IPS brinda als consumidors i als professionals del sector immobiliari de tot el món una oportunitat de compra única per sondejar el mercat, invertir i beneficiar-se de les millors promocions immobiliàries d’abast nacional i internacional.

Les empreses participants presentaran els projectes immobiliaris de països com ara els Estats Units, el Canadà, el Regne Unit, Turquia, Grècia, Xipre i Espanya, entre d’altres. Adreçat a ciutadans adinerats d’Estats membres del Consell de Cooperació del Golf, com també a comunitats d’expatriats que resideixen a l’Orient Mitjà, l’IPS és una plataforma fantàstica que brinda oportunitats d’inversió en el mercat immobiliari nacional i exterior, com també la possibilitat de trobar una segona residència a l’estranger.

Concretament, a quina mena d’inversors s’adreça l’esdeveniment i quina mena de productes s’hi presenten?
L’IPS constitueix una plataforma per a la venda directa d’immobles a institucions i particulars. El Saló s’ha posicionat com una potent plataforma de comerç minorista adreçada a tota mena de compradors potencials que vulguin adquirir una propietat a l’acte. L’esdeveniment està dissenyat per contribuir a promocionar el sector entre inversors, persones amb càrrecs de responsabilitat, visitants professionals i minoristes, de qualsevol lloc del món.

L’IPS us brinda una oportunitat fantàstica de promocionar els vostres productes i vendre’ls a grups clau d’expatriats que resideixen a l’Orient Mitjà i tenen molt d’interès a adquirir propietats a Espanya, com ara els britànics, els francesos i els russos, els quals guanyen salaris lliures d’impostos i estan buscant oportunitats atractives d’inversió. Així mateix, els inversors àrabs mostren cada cop més preferència pels immobles europeus. Segons CBRE, s’espera que en els propers deu anys els inversors àrabs inverteixin seixanta mil milions de dòlars estatunidencs en mercats immobiliaris europeus com ara França, Alemanya, Itàlia i Espanya. D’una manera similar, observem un cert interès a obtenir la nacionalitat espanyola i migrar gràcies al visat per a inversors, que concedeix permís de residència a qui inverteixi més de 500.000 euros en un immoble a Espanya.

A banda dels inversors particulars que assisteixen al IPS, el fet que aquest esdeveniment comparteixi ubicació amb l’AIM atrau també inversors institucionals, la qual cosa brinda a Barcelona i a Catalunya en general, una oportunitat ideal de projecció exterior en l’àmbit polític, empresarial, corporatiu i inversor a països de tot el món.

Al seu parer, quines són les principals raons per assistir a aquesta fira i què la fa diferent de les altres?
Es tracta d’un esdeveniment exclusiu i són molts els avantatges que el fan diferent dels altres. Per esmentar-ne alguns, fa més d’una dècada que el Saló Immobiliari Internacional és al mercat. Caracteritzat per un concepte de negoci avantguardista, ha esdevingut el principal esdeveniment del sector immobiliari, accessible tant per a consumidors com per a professionals del sector.

A més a més, l’IPS se celebra juntament amb la prestigiosa Reunió Anual d’Inversions (AIM), sota el mecenatge de Sa Majestat Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, vicepresident i primer ministre dels Emirats Àrabs Units i també governador de Dubai. L’AIM se centra en les oportunitats d’inversió internacionals i atrau una gran diversitat d’inversors d’alt nivell d’arreu del món. L’any 2014, el Saló Immobiliari Internacional i l’AIM van congregar 58 ministres, a més d’alts càrrecs polítics, representants del món dels negocis i inversors provinents de 112 països diferents.

Vostè ha vingut a Barcelona a presentar aquesta fira, quins eren els seus objectius i quina ha estat, en definitiva, la seva experiència?
L’objectiu principal era promocionar l’IPS i la Reunió Internacional d’Inversions en aquelles regions d’Espanya que representen un objectiu d’inversió, com Barcelona i Catalunya. També hem observat que la inversió potencial en el sector immobiliari espanyol desperta cada vegada més interès. A banda d’aquest interès creixent a invertir a Espanya que senten tant ciutadans àrabs com expatriats, també hem constatat una participació més gran d’expositors espanyols en el Saló, que aquest any han augmentat considerablement, no tan sols en nombre, sinó també pel que fa als espais que han reservat.

La presentació a Barcelona va gaudir d’una bona afluència d’assistents i, indubtablement, ha suscitat encara més l’interès del sector immobiliari espanyol per Dubai i l’IPS com a plataforma de promoció i vendes per atraure inversors internacionals a Espanya. I encara que no tots els assistents s’hagin plantejat participar en l’exposició aquest primer cop, ens plaurà rebre visitants professionals del sector espanyol al nostre Saló.

Com valoraria la presència actual tant de Barcelona com de Catalunya a les principals fires immobiliàries internacionals?
Tant Barcelona com Catalunya ja tenen presència als esdeveniments immobiliaris més importants d’Europa. No obstant això, gràcies al potencial inversor creixent dels països de l’Orient Mitjà i Àsia, no hi ha dubte que cal incloure l’IPS i Dubai en les seves campanyes promocionals. Especialment, el fet que el Saló comparteixi ubicació amb l’AIM aporta un gran valor afegit, atès que aquesta combinació atrau inversors de l’Orient Mitjà i de l’Àfrica del Nord, com també d’arreu del món. L’any 2014, aquests esdeveniments van presenciar l’arribada d’importants delegacions provinents de la Xina, Rússia, Malàisia, la Índia, com també de diversos països africans, entre d’altres.

Per acabar, com definiria el panorama actual del sector immobiliari internacional i a quins reptes s’enfronta en el futur?
En general, el sector immobiliari ha anat guanyant cada cop més rellevància. Després d’assolir la seva maduresa, ara atrau grans inversions i, especialment, inversió directa estrangera. Cada mercat té uns factors diferenciadors propis i únics.

Dubai, per exemple, s’ha erigit en una destinació de primer ordre per al sector immobiliari l’èxit del qual es deu a la consolidació de diversos factors que atrauen els inversors. El mercat immobiliari als Emirats Àrabs Units és únic i ofereix infinitat de productes i serveis que brinden oportunitats a grans i petits inversors, amb una bona rendibilitat de la inversió.

D’altra banda, el mercat immobiliari espanyol va créixer l’any passat per primer cop des de l’any 2010, cosa que suggereix que possiblement la baixada en la venda d’habitatges finalment hagi tocat terra. Per tot això, s’espera que s’estabilitzi al llarg d’aquest any. A més a més, els preus relativament baixos dels immobles espanyols fan que siguin més atractius per als països àrabs, entre d’altres, una tendència que es preveu que es mantindrà al llarg dels propers anys.

www.internationalpropertyshow.ae

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades