21
desembre
2015


Comparteix a les xarxes

  • El PIB de Catalunya creixerà aquest any 2015 un 3,3%
  • El creixement de l’economia se sustenta en la demanda interna, principalment

L’economia catalana creixerà aquest any un 3,3% i un 2,4% l’any 2016, segons el BBVA Research, el servei d’estudis del BBVA, destaca en el seu informe ‘Situació Catalunya’, on s’afirma, a més, que es crearan 167.000 llocs de treball en acabar aquests dos anys.

Aquestes bones perspectives per a l’economia catalana gairebé coincideixen amb les d’altres institu­cions del país, com ara la Cambra de Comerç, que preveu un augment del PIB del 3% i del 2,8% per als anys 2015 i 2016. Segons l’informe, el creixement se sustenta en la demanda interna, especialment la privada, sense oblidar que les exportacions mantenen un creixement sostingut.

L’informe del BBVA destaca que alguns elements externs han beneficiat l’economia catalana, com ara l’acceleració del creixement a Europa, els baixos preus del petroli i la política monetària expansiva. El treball també destaca que les exportacions des de Catalunya s’han mantingut a l’alça i que la ràtio d’exportacions des de Catalunya en relació amb el PIB és del 30%, després d’un creixement de gairebé 10 punts en els últims cinc anys.

En aquest sentit, cal recordar que les exportacions catalanes havien registrat un augment del 7,16% en el primer semestre de l’any. En el context europeu, el creixement de les exportacions catalanes va ser superior al de la mitjana de la Unió Europea (5,1%) i al de països de referència com França (1,6%), Alemanya (6,2%) i el Regne Unit (-2,2%).

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades