19
febrer
2017


Comparteix a les xarxes

  • El sector logístic català va tancar 2016 amb un nou rècord de contractació de 773.000 m2
  • Actualment hi ha en construcció 234.000 m2 logístics a la demarcació de Barcelona

El sector logístic a Catalunya va tancar l’any 2016 amb un nou rècord de contractació a l’assolir els 773.000 metres quadrats, segons dades de la consultora immobiliària CBRE. Es tracta del segon any consecutiu en que es baten les xifres de contractació logística al mercat català, amb un increment del 45% respecte de les dades registrades l’any 2015.

En aquest sentit, la segona corona de Barcelona concentra el 45% de tota la inversió logística, destacant l’ocupació d’una nau de nova construcció de 121.000 m2 per part de Mango a Lliçà d’Amunt.  A la primera corona metropolitana, d’altra banda, destaca el nou centre logístic de 200.000 m2 d’Amazon al polígon Mas Blau del Prat de Llobregat. Les dades de la consultora immobiliària CBRE posen de manifest el bon moment que viu aquest sector a Catalunya.

Al darrere d’aquestes bones xifres de rècord hi ha l’auge destacat de l’e-commerce, però també l’augment de les exportacions i l’increment del consum.  Segons CBRE les noves inversions al sector es mantindran afavorides pel context econòmic i del consum,  amb unes xifres que constaten que cada cop més empreses veuen Barcelona com el nou hub logístic del sud d’Europa. A dia d’avui hi ha en marxa la construcció de 234.000 m2 a la demarcació de Barcelona.

En aquest sentit, un exemple que corrobora la bona marxa del sector és l’adjudicació per part de l’Institut Català del Sòl (Incasòl) a la companyia francesa ID Logistics d’una parcel·la de més de 50.000 m2 del sector Palau de Reig, al polígon industrial de Valls. ID Logistics és un grup multinacional del sector de la logística, especialitzat en la gran distribució de bricolatge, decoració i llar, amb filials a Brasil, Oceà Índic, Espanya, Xina, Indonèsia, Polònia, Argentina, Marroc, Rússia, Països Baixos, Alemanya, Sud-àfrica i Portugal.

El Port de Barcelona tanca el 2016 amb un rècord de 2,2 milions de contenidors
El Port de Barcelona va operar el 2016 un total de 2,2 milions de contenidors TEU,  xifra que representa un creixement del 14,5% interanual. Pel que fa als principals mercats internacionals que operen al Port de Barcelona destaca Àsia-Oceania, que representa el 77% de les importacions i el 43% de les exportacions. Pel que fa al contingut de les exportacions que surten de la instal·lació catalana, estan liderades pel sector de l’alimentació, els béns d’equipament i la química elaborada.

[22/02/2017]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades