04
gener
2023


Comparteix a les xarxes

Va realitzar la visita acompanyat del Conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal i amb ells anava la directora del Sincrotró ALBA, Caterina Biscari. A més, durant la visita van ser presents, Joan Gómez, Director General de Recerca, Carlos Cordón, l’alcalde de Cerdanyola del Vallès, Javier Lafuente, el rector de la UAB, Pere Solà, el director del Parc de l’Alba i Joan Borràs, el delegat territorial de Barcelona.

 

Aragonès ha destacat del projecte ALBA II que, “és un dels grans actius científics de Catalunya i una eina de recerca excepcional”.

 

CESSIÓ DE TERRENYS PER AL PROJECTE ALBA II

 

En finalitzar la visita, el President, acompanyat pel Conseller i la directora d’ALBA, ha corroborat la cessió dels terrenys adjacents a ALBA. Aquests terrenys adjudicats permetran duplicar la superfície actual del Sincrotró ALBA.

 

És una oportunitat per al futur desenvolupament d’un pol científic i d’innovació en col·laboració amb altres institucions.

 

El projecte ALBA II preveu la construcció de tres noves línies de llum extra-llargues que es trobaran ubiacadas en els nous terrenys adjudicats al projecte. El projecte durà a terme la modernització dels actuals instruments científics, el desenvolupament de la infraestructura per a emmagatzemar i analitzar dades i la creació d’un instrument d’avantguarda que estarà disponible, a partir del 2030, per a la comunitat científica pública i privada amb l’objectiu de resoldre els reptes de la societat i avançar en el coneixement del món que ens envolta.

 

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats