16
desembre
2020


Comparteix a les xarxes

  • El centre donarà suport a tot Europa en el desenvolupament de projectes en tecnologia 5G

  • G+D afirma que Catalunya és un dels millors llocs d’Europa per trobar talent qualificat

El grup alemany Giesecke+Devrient (G+D), especialitzat en seguretat en l’àmbit digital, ha creat 60 nous llocs de treball per impulsar el seu centre d’R+D al Prat de Llobregat. La companyia, que va establir-se a Catalunya l’any 1987 i que a dia d’avui ja compta amb més de 750 treballadors, es consolida amb aquest centre que donarà suport a tot Europa en el desenvolupament de projectes basats en tecnologia 5G per als sectors de la telefonia mòbil i l’automoció.

La companyia concentra al Prat la producció de smartcards a Europa i hi té ubicat un dels seus hubs d’investigació i desenvolupament més importants a escala global. Entre d’altres línies, des d’aquest centre treballa projectes en l’àmbit del 5G, com ara el desenvolupament de hardware i software, així com projectes de servidors de generació de dades per a aplicacions com l’IoT, els desenvolupadors mòbils o l’automoció.

Fonts de la companyia destaquen que el desplegament de la tecnologia 5G implica canvis en tots els elements i agents de l’ecosistema de la connectivitat mòbil, i això impacta en el funcionament de les targetes SIM tradicionals i les virtuals. Davant d’aquesta situació, la tecnologia 5G ofereix més capacitats de transferència d’informació i obre tot un nou ventall de noves aplicacions mòbils.

Des de G+D afegeixen que el fet d’estar a Catalunya els dona accés a una elevada oferta educativa en enginyeria i titulacions tècniques i, juntament amb la presència d’altres empreses que aposten per la digitalització, la seguretat i les noves tecnologies, la converteixen en un dels millors llocs d’Europa on trobar talent altament qualificat. En aquest sentit, G+D té previst seguir ampliant la plantilla d’aquest centre d’R+D, amb la incorporació de perfils qualificats d’àmbits com l’enginyeria informàtica, les telecomunicacions o l’electrònica, entre d’altres.

Fundada l’any 1852 i amb seu central a Munic, G+D disposa d’una plantilla global d’uns 11.500 treballadors en 33 països, i va tancar l’any 2019 amb una facturació de 2.450 milions d’euros. Globalment, l’empresa alemanya desenvolupa, produeix i comercialitza productes i solucions en àmbits dels pagaments analògics i digitals, la connectivitat digital de persones i màquines a Internet o la protecció d’identitats i d’infraestructures digitals, entre d’altres.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades