25
gener
2018


Comparteix a les xarxes

  • Els visitants var realitzar una despesa de 19.050,5 milions d’euros, un 9,1% més que el 2016
  • Tant en nombre de turistes com en despesa destaca el gran increment dels procedents dels Estat Units

Segons les dades fetes públiques recentment per la Conselleria d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, un total de 19.314.000 turistes estrangers van visitar Catalunya el 2017, un 5,5% més que l’any passat.

En aquest sentit, destaquen els augments dels turistes procedents dels Estats Units (27,9%) i de Rússia (22,7%), així com dels Països Nòrdics (7,3%), dels Països Baixos (6%) i del Regne Unit (4,9%). La Conselleria d’Empresa i Coneixement també assenyala el bon comportament de la resta d’Amèrica, que creix un 24,7%.

D’altra banda, els visitants var realitzar una despesa de 19.050,5 milions d’euros. Aquestes dades de despesa representen uns ingressos de 1.584 milions d’euros més que l’exercici passat, xifra que suposa un 9,1% més que l’any anterior. Pel que fa als mercats emissors, destaca l’increment de la despesa dels turistes procedents dels Estats Units (32,4%), Països Baixos (23,4%), Rússia (11%), Països Nòrdics (7,6%) i Alemanya (6,6%). També es van registrar bones dades dels mercats de la resta d’Amèrica i de la resta del món.

Tot i detectar-se un alentiment de l’activitat el darrer trimestre, principalment a Barcelona, aquestes xifres avalen Catalunya, no ja com una potència internacional turística de la Mediterrània, sinó de primer nivell mundial. De fet, el turisme és actualment un dels sectors econòmics més importants del país, doncs representa el 12 per cent del PIB i ocupa a més de 350.000 persones.

[23/01/2018]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats