27
gener
2016


Comparteix a les xarxes

  • • El nou tram de l’L9 entrarà en servei uns dies abans del l’inici del Mobile World Congress
  • • Es calcula que la línia serà utilitzada per prop de 30 milions de passatgers cada any

El proper dia 12 de febrer és la data definitiva prevista per a la posada en servei del tram de l’L9 del metro de Barcelona, que unirà l’estació de Zona Universitària amb la T1 de l’aeroport del Prat. Arribar amb el metro a l’aeroport ha estat una prioritat absoluta de la Generalitat de Catalunya per complir el compromís adquirit amb els organitzadors del Mobile World Congress perquè l’estrena de la línia es realitzés abans de la celebració del certamen del 2016, que tindrà lloc entre els dies 22 i 25 de febrer.

Es calcula que la línia que entrarà en funcionament el mes que ve, que transcorre al llarg de gairebé 20 quilòmetres, serà utilitzada per prop de 30 milions de passatgers cada any, Els viatgers podran desembarcar a qualsevol de les dues terminals de l’aeroport, i en el seu recorregut es trobaran amb 15 estacions.

La posada en marxa de la nova línia de metro també facilitarà extraordinàriament la mobilitat dels participants al Mobile World Congress 2016, doncs aquests tindran un enllaç directe entre les instal·lacions de la Fira de Barcelona a l’Hospitalet –on se celebrarà el certamen- i l’aeroport del Prat.

Les proves dels combois que cobriran el nou tram de l’L9 van començar el novembre del 2014 i està previst que prestin aquest servei en aquest tram a partir del febrer una vintena de trens automàtics, sense conductor. Només en el tram de Zona Universitària a l’aeroport s’hi han invertit gairebé 3.000 milions d’euros.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades