23
octubre
2017


Comparteix a les xarxes

  • La inversió bruta estrangera productiva a Catalunya ha assolit els 1.571,9 milions d’euros
  • Amb un 35,5% del total, Catalunya lidera l’atracció d’inversió estrangera a la indústria manufacturera a l’Estat

Segons les dades fetes públiques pel Ministeri d’Economia i Competitivitat, la inversió bruta estrangera productiva a Catalunya ha assolit els 1.571,9 milions d’euros el primer semestre de l’any, xifra que representa un creixement del 20,6% en comparació amb el mateix període de l’any 2016. Es tracta de la segona millor dada d’un primer semestre de tota la sèrie històrica.

Les inversions estrangeres a Catalunya han anat destinades principalment a la indústria manufacturera, amb 321,9 milions d’euros, xifra que suposa un creixement del 22% en termes interanuals. De fet, Catalunya lidera l’atracció d’inversió estrangera de la indústria manufacturera a tot l’Estat espanyol, amb un 35,5% del total.

Segons aquestes mateixes dades fetes públiques pel Ministeri d’Economia i Competitivitat, entre gener i juny, les principals empreses inversores a Catalunya han estat de França (27,5%), Països Baixos (20,0%), Luxemburg (7,7%), Itàlia (7,1%) i Alemanya (6,7%). Sectorialment, destaquen les inversions destinades a Comerç (16,4%), Activitats immobiliàries (16,3%), Altres serveis personals (10,4%) i Hostaleria (9,6%).

En aquest sentit, el sector de la logística és el millor exemple de la bona posició que té Catalunya a l’exterior com a receptor d’inversions. D’una banda, cal destacar l’aposta de la nord-americana Amazon amb la construcció al Prat de Llobregat d’un gran magatzem logístic. D’altra banda, el grup nord-americà Prologis va anunciar una inversió de 45 milions per construir el centre logístic més gran de Catalunya, un complex de 80.000 m2 a La Bisbal del Penedès. I recentment, la multinacional americana Fedex ha inaugurat el seu centre logístic a Barcelona, al costat de l’aeroport del Prat, que donarà feina a més de 300 persones, i que ocupa gairebé 20.000 m2.

[20/10/2017]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats