23
octubre
2017


Comparteix a les xarxes

  • La inversió bruta estrangera productiva a Catalunya ha assolit els 1.571,9 milions d’euros
  • Amb un 35,5% del total, Catalunya lidera l’atracció d’inversió estrangera a la indústria manufacturera a l’Estat

Segons les dades fetes públiques pel Ministeri d’Economia i Competitivitat, la inversió bruta estrangera productiva a Catalunya ha assolit els 1.571,9 milions d’euros el primer semestre de l’any, xifra que representa un creixement del 20,6% en comparació amb el mateix període de l’any 2016. Es tracta de la segona millor dada d’un primer semestre de tota la sèrie històrica.

Les inversions estrangeres a Catalunya han anat destinades principalment a la indústria manufacturera, amb 321,9 milions d’euros, xifra que suposa un creixement del 22% en termes interanuals. De fet, Catalunya lidera l’atracció d’inversió estrangera de la indústria manufacturera a tot l’Estat espanyol, amb un 35,5% del total.

Segons aquestes mateixes dades fetes públiques pel Ministeri d’Economia i Competitivitat, entre gener i juny, les principals empreses inversores a Catalunya han estat de França (27,5%), Països Baixos (20,0%), Luxemburg (7,7%), Itàlia (7,1%) i Alemanya (6,7%). Sectorialment, destaquen les inversions destinades a Comerç (16,4%), Activitats immobiliàries (16,3%), Altres serveis personals (10,4%) i Hostaleria (9,6%).

En aquest sentit, el sector de la logística és el millor exemple de la bona posició que té Catalunya a l’exterior com a receptor d’inversions. D’una banda, cal destacar l’aposta de la nord-americana Amazon amb la construcció al Prat de Llobregat d’un gran magatzem logístic. D’altra banda, el grup nord-americà Prologis va anunciar una inversió de 45 milions per construir el centre logístic més gran de Catalunya, un complex de 80.000 m2 a La Bisbal del Penedès. I recentment, la multinacional americana Fedex ha inaugurat el seu centre logístic a Barcelona, al costat de l’aeroport del Prat, que donarà feina a més de 300 persones, i que ocupa gairebé 20.000 m2.

[20/10/2017]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades