24
febrer
2016


Comparteix a les xarxes

  • • Catalunya s’emporta gairebé el 50% de tota la inversió a l’Estat espanyol
  • • 44 inversors internacionals han participat en les diferents rondes de finançament

El sector de les start-ups catalanes, amb Barcelona com a punta de llança, es consolida i se situa al capdavant del sector a l’Estat espanyol, doncs s’emporta gairebé el 50% de tota la inversió en aquest sector.  L’any 2015 es va batre el rècord d’inversions captades a Catalunya i es van assolir els264 milionsd’euros, xifra que representa un increment del 266%respecte de l’any anterior.

La Mobile World Capital Barcelona (MWCB) va fer públic recentment un informe sobre les start-ups digitals a Barcelona, on es conclou que els sectors on més recursos es varen invertir són els del comerç electrònic, les finances electròniques i l’eGovernance, és a dir, els serveis tecnològics que s’ofereixen a les administracions públiques. L’informe destaca que la major part de les inversions varen anar adreçades a start-ups més madures i consolidades, que es troben en una fase més avançada que la de llançament, i que un total de 44 inversors internacionals han participat en les diferents rondes de finançament.

Segons aquest informe, al capdavant de la llista d’star-ups que més inversió van captar l’any 2015 hi figura LetGo,companyia de venda de productes de segona mà (92 milions), seguida a continuació per Wallapop, aplicació per a objectes de segona mà (40 milions), i de UserZoom, plataforma per mesurar la usabilitat dels webs (30 milions).

Finalment, l’informe de Mobile World Capital Barcelona posa de relleu que, en el global de tot l’Estat espanyol, les start-ups van captar al 2015 uns 535 milions d’euros en inversions. Darrera Catalunya, que s’emporta el 49,34% del total, es situen Madrid (30,8%) i València (3,7%).

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades