19
febrer
2017
Comparteix a les xarxes
La Generalitat signa amb l’ONU un memoràndum per aplicar un model urbanístic sostenible a Catalunya

El Govern català vol que Catalunya tingui un desenvolupament urbanístic sostenible. Amb aquest objectiu ha signat un memoràndum d’entesa amb l’ONU-Habitat per tirar endavant l’Agenda Urbana Catalana i començar a concretar les polítiques urbanístiques que caldrà desenvolupar cara als propers anys. Totes aquestes polítiques estan emparades en les directrius de la Nova Agenda Urbana que es va aprovar a la Conferència d’Hàbitat III celebrada a Quito, Equador, el passat mes d’octubre de 2016.
Com a primers passos per començar a concretar l’Agenda Urbana Catalana, el Govern català convocarà una assemblea amb tots els actors implicats (institucions, agents socials i ciutadans) per començar a parlar de les polítiques públiques i els plans estratègics concrets que cal desenvolupar, i elaborar un primer document d’objectius.
Mentre no es concreta l’Agenda Urbana Catalana, la Generalitat de Catalunya preveu treballar amb les lleis del canvi climàtic, d’arquitectura i del territori, així com també treballar en l’àmbit de la gestió dels residus i les aigües residuals, i incorporar un vector de sostenibilitat en totes aquestes polítiques. Tant la Generalitat com ONU-Habitat coincideixen en els beneficis del suport de Catalunya a través de la transferència d’experiències i coneixements en urbanització i planificació urbana.
Les accions i projectes de cooperació que es portaran a terme dins de les àrees de responsabilitat de les dues institucions tindran un enfocament particular en la resiliència urbana. El treball abraçarà les àrees de polítiques urbanes, desenvolupament sostenible, sòl i planificació, adaptació al canvi climàtic, gestió de l’aigua i altres recursos naturals, gestió de residus, i transport públic urbà i mobilitat sostenible.
Notícies relacionades

La UNESCO selecciona Barcelona com a capital mundial de l’arquitectura per al 2026.

Barcelona confia en les noves vies d’ample estàndard de Can Tunis per captar fluxos asiàtics

El port de Barcelona accelera per ser un centre de distribució de vehicles des de la Xina i l’Índia

Subscriu-te al nostre Newsletter
Subscriu-te
Segueix-nos a les xarxes socials