19
febrer
2017


Comparteix a les xarxes

El Govern català vol que Catalunya tingui un desenvolupament urbanístic sostenible. Amb aquest objectiu ha signat un memoràndum d’entesa amb l’ONU-Habitat per tirar endavant l’Agenda Urbana Catalana i començar a concretar les polítiques urbanístiques que caldrà desenvolupar cara als propers anys. Totes aquestes polítiques estan emparades en les directrius de la Nova Agenda Urbana que es va aprovar a la Conferència d’Hàbitat III celebrada a Quito, Equador, el passat mes d’octubre de 2016.

Com a primers passos per començar a concretar l’Agenda Urbana Catalana, el Govern català convocarà una assemblea amb tots els actors implicats (institucions, agents socials i ciutadans) per començar a parlar de les polítiques públiques i els plans estratègics concrets que cal desenvolupar, i elaborar un primer document d’objectius.

Mentre no es concreta l’Agenda Urbana Catalana, la Generalitat de Catalunya preveu treballar amb les lleis del canvi climàtic, d’arquitectura i del territori, així com també treballar en l’àmbit de la gestió dels residus i les aigües residuals, i incorporar un vector de sostenibilitat en totes aquestes polítiques. Tant la Generalitat com ONU-Habitat coincideixen en els beneficis del suport de Catalunya a través de la transferència d’experiències i coneixements en urbanització i planificació urbana.

Les accions i projectes de cooperació que es portaran a terme dins de les àrees de responsabilitat de les dues institucions tindran un enfocament particular en la resiliència urbana. El treball abraçarà les àrees de polítiques urbanes, desenvolupament sostenible, sòl i planificació, adaptació al canvi climàtic, gestió de l’aigua i altres recursos naturals, gestió de residus, i transport públic urbà i mobilitat sostenible.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats