27
setembre
2022


Comparteix a les xarxes

Donada la crisi social que vivim actualment, la fundació La Caixa ha decidit augmentar un 42% (fins als 10,5 milions d’euros) les ajudes a les entitats socials catalanes.

Les entitats socials que actualment lluiten contra la pobresa i treballen en contra de l’exclusió social a Catalunya es troben totalment desbordades a causa de la situació de crisi social que es viu a dia d’avui a Catalunya. La presidenta de la mesa d’entitats del Tercer Sector Social, Francina Alsina, advertia “d’un enduriment” en els pròxims mesos de la situació actual que es veurà reflectida en moltes noves incorporacions a la bossa de pobresa i exclusió social a Catalunya.

Segons Alsina, un quart dels catalans (el 26% de la població actual) es troba ja en una situació de pobresa i exclusió social (dades segons l’Idescat). La situació post pandèmia sobre la base de la inflació i la crisi energètica fan que aquest col·lectiu es vegi “durament colpejat”.

L’encadenament de les crisis actuals fa que moltes de les entitats socials hagin arribat a uns límits crítics quant a la seva situació financera. Davant aquesta dura situació, la Fundació Bancària La Caixa, ha decidit augmentar les ajudes directes que cada any concedeix a aquestes entitats socials per a així poder finançar els seus programes d’actuació i intentar millorar aquesta situació tan extrema.

Marc Simón, subdirector general de la Fundació La Caixa comentava, “Volem estar més a prop que mai de les entitats i persones en situació de vulnerabilitat i impulsar el màxim de projectes que impactin en els qui més ho necessiten”.

Segons Simón, la idea de La Caixa és el de ser un aliat “estratègic natural” per a ajudar a fer front a aquest sobreesforç i per això enguany “s’intensificarà la col·laboració amb el tercer sector, ampliant la dotació i facilitant l’accés a les ajudes”.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats