27
setembre
2022


Comparteix a les xarxes

Donada la crisi social que vivim actualment, la fundació La Caixa ha decidit augmentar un 42% (fins als 10,5 milions d’euros) les ajudes a les entitats socials catalanes.

Les entitats socials que actualment lluiten contra la pobresa i treballen en contra de l’exclusió social a Catalunya es troben totalment desbordades a causa de la situació de crisi social que es viu a dia d’avui a Catalunya. La presidenta de la mesa d’entitats del Tercer Sector Social, Francina Alsina, advertia “d’un enduriment” en els pròxims mesos de la situació actual que es veurà reflectida en moltes noves incorporacions a la bossa de pobresa i exclusió social a Catalunya.

Segons Alsina, un quart dels catalans (el 26% de la població actual) es troba ja en una situació de pobresa i exclusió social (dades segons l’Idescat). La situació post pandèmia sobre la base de la inflació i la crisi energètica fan que aquest col·lectiu es vegi “durament colpejat”.

L’encadenament de les crisis actuals fa que moltes de les entitats socials hagin arribat a uns límits crítics quant a la seva situació financera. Davant aquesta dura situació, la Fundació Bancària La Caixa, ha decidit augmentar les ajudes directes que cada any concedeix a aquestes entitats socials per a així poder finançar els seus programes d’actuació i intentar millorar aquesta situació tan extrema.

Marc Simón, subdirector general de la Fundació La Caixa comentava, “Volem estar més a prop que mai de les entitats i persones en situació de vulnerabilitat i impulsar el màxim de projectes que impactin en els qui més ho necessiten”.

Segons Simón, la idea de La Caixa és el de ser un aliat “estratègic natural” per a ajudar a fer front a aquest sobreesforç i per això enguany “s’intensificarà la col·laboració amb el tercer sector, ampliant la dotació i facilitant l’accés a les ajudes”.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades