23
juliol
2015


Comparteix a les xarxes

  • AstraZeneca va comprar la divisió de malalties respiratòries d’Almirall per 1.500 milions.
  • Barcelona passa a ser un dels cinc centres mundials d’investigació d’AstraZeneca.

La companyia farmacèutica britànica AstraZeneca, que va comprar la divisió de malalties respiratòries de la catalana Almirall per 1.500 milions d’euros ara fa uns mesos, invertirà 540 milions d’euros entre 2015 i 2017 en el centre de recerca mundial de Barcelona per a aquest tipus de patologies, segons han afirmat recentment fonts de la companyia.

D’aquesta manera, la capital catalana passa a ser un dels cinc centres mundials d’investigaciód’AstraZeneca, juntament amb els equips ubicats al Regne Unit, Suècia, EE UU i Alemanya. El centre d’R+D que s’obrirà a Barcelona comptarà amb investigadors propis i altres provinents d’Almirall, fins a un total d’entre 75 i 80 investigadors. AstraZeneca destaca l’excel·lent reputació dels científics que treballen a Barcelona.

El centre d’R+D de Barcelona, ubicat en un espai de 1.500 m2 que la companyia ha llogat a l’edifici Dau, a la part alta de l’avinguda Diagonal, es dedicarà a la investigació bàsica sobre productes de l’àmbit respiratori que arribaran al mercat tant a curt com a llarg termini.

AstraZeneca és una empresa biofarmacèutica global enfocada al desenvolupament i comercialització de medicaments de prescripció, principalment per al tractament de malalties cardiovasculars, respiratòries, inflamatòries, oncològiques i del sistema nerviós central. Dóna feina arreu del món a 51.700 persones, repartides entre Europa (46%), Amèrica (28%) i Àsia-Pacífic (26%).

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades