25
gener
2018


Comparteix a les xarxes

  • A Catalunya hi ha més de 120 empreses del sector que facturen el 47% del total de l’Estat i donen feina a 1.700 professionals
  • La comunitat de jugadors d’IGG arriba a gairebé 430 milions d’usuaris registrats al món

La indústria del videojoc a Catalunya viu un moment especialment intens i Barcelona s’ha convertit en pol d’atracció del sector. A la capital catalana creix l’oferta formativa i el públic recolza el sector, com ho demostra l’èxit de la fira Barcelona Games World celebrada a la ciutat el passat mes d’octubre, que va tancar les seves portes superant els 135.000 visitants i amb el 35% més d’expositors, el 17% més d’espai (62.000 m2) i la presentació de 23 novetats mundials en videojocs.

Catalunya hi ha més de 120 empreses del sector que representen el 25% de les de l’Estat espanyol, que facturen el 47% del total i donen feina a 1.700 professionals de forma directa. A Barcelona es troben firmes de reconeixement mundial, com ara Novarama (‘Invizimals’), Digital Legends (‘Kroll’, ‘The Afterpulse’), Social Point (‘Dragon City’, Ubisoft (‘Assassin’s Creed’), King (‘Candy Crush’) o Zeptolab (‘Cute the rope’), entre moltes altres. Les previsions apunten a un increment de la facturació de la indústria a Catalunya del 30% anual, fins a 628 milions d’euros el 2019.

La indústria dels videojocs s’ha fixat en Barcelona com un dels seus campaments base a Europa i aquest cop és una de les grans empreses xineses del sector la que ha triat la capital catalana. Es tracta d’IGG, la segona companyia del sector dels jocs per a dispositius mòbils del gegant asiàtic, que ha escollit Barcelona, ciutat amb talent i amb obertura internacional –segons fonts de la pròpia companyia-, perquè es converteixi en el seu primer centre d’operacions al continent europeu. A Barcelona, IGG hi instal·larà una societat matriu per gestionar la seva activitat a Europa.

IGG és la segona empresa del sector a la Xina i la seva comunitat de jugadors ja arriba a gairebé 430 milions d’usuaris registrats al món. L’any passat IGG va facturar uns 273 milions d’euros.

[23/01/2018]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats