25
gener
2018


Comparteix a les xarxes

  • A Catalunya hi ha més de 120 empreses del sector que facturen el 47% del total de l’Estat i donen feina a 1.700 professionals
  • La comunitat de jugadors d’IGG arriba a gairebé 430 milions d’usuaris registrats al món

La indústria del videojoc a Catalunya viu un moment especialment intens i Barcelona s’ha convertit en pol d’atracció del sector. A la capital catalana creix l’oferta formativa i el públic recolza el sector, com ho demostra l’èxit de la fira Barcelona Games World celebrada a la ciutat el passat mes d’octubre, que va tancar les seves portes superant els 135.000 visitants i amb el 35% més d’expositors, el 17% més d’espai (62.000 m2) i la presentació de 23 novetats mundials en videojocs.

Catalunya hi ha més de 120 empreses del sector que representen el 25% de les de l’Estat espanyol, que facturen el 47% del total i donen feina a 1.700 professionals de forma directa. A Barcelona es troben firmes de reconeixement mundial, com ara Novarama (‘Invizimals’), Digital Legends (‘Kroll’, ‘The Afterpulse’), Social Point (‘Dragon City’, Ubisoft (‘Assassin’s Creed’), King (‘Candy Crush’) o Zeptolab (‘Cute the rope’), entre moltes altres. Les previsions apunten a un increment de la facturació de la indústria a Catalunya del 30% anual, fins a 628 milions d’euros el 2019.

La indústria dels videojocs s’ha fixat en Barcelona com un dels seus campaments base a Europa i aquest cop és una de les grans empreses xineses del sector la que ha triat la capital catalana. Es tracta d’IGG, la segona companyia del sector dels jocs per a dispositius mòbils del gegant asiàtic, que ha escollit Barcelona, ciutat amb talent i amb obertura internacional –segons fonts de la pròpia companyia-, perquè es converteixi en el seu primer centre d’operacions al continent europeu. A Barcelona, IGG hi instal·larà una societat matriu per gestionar la seva activitat a Europa.

IGG és la segona empresa del sector a la Xina i la seva comunitat de jugadors ja arriba a gairebé 430 milions d’usuaris registrats al món. L’any passat IGG va facturar uns 273 milions d’euros.

[23/01/2018]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades