16
desembre
2020


Comparteix a les xarxes

  • Implementarà solucions d’Indústria 4.0 basades en la digitalització i la robotització
  • Les noves instal·lacions, de 24.000 metres quadrats, se sumen al seu centre de Montornès

El grup multinacional alemany Henkel ha escollit Catalunya per ubicar-hi el seu centre logístic de referència per al sud d’Europa. A Montornès del Vallès, la companyia ha invertit 22 milions d’euros en un magatzem automatitzat, que centralitzarà la logística de la seva divisió de detergents per a la roba i la llar, i l’objectiu del qual és reduir els temps d’entrega gràcies a la implantació de solucions d’Indústria 4.0 basats en la digitalització, la robotització i la implementació de tecnologia puntera.

Les noves instal·lacions, de 24.000 metres quadrats i que s’afegeixen al centre que ja té la companyia a Montornès del Vallès des de l’any 1994, on ha invertit més de 50 milions d’euros en els darrers anys, permetran acumular uns 500 productes diferents i es podran gestionar en total més d’un milió de palets l’any.       

Fonts de la mateixa Henkel afirmen que aquest nou magatzem automatitzat és una nova demostració de l’aposta de Henkel pel seu centre de Catalunya que, després de més de mig segle d’activitat, ha esdevingut un centre de referència i produeix més de 200.000 tones cada any de detergents, detergent líquid i adhesius, donant feina a més de 500 persones i exportant a 60 països.

Al nou complex logístic, Henkel ha instal·lat també 80 plaques per produir l’energia necessària per a la maquinària ubicada al seu interior, i un innovador software de gestió permetrà baixar el consum elèctric. L’objectiu de la companyia és reduir en un 90% la petjada de carboni i esdevenir l’any 2040 en una empresa positiva per al clima.

Henkel té les seves oficines centrals en unes modernes i eficients instal·lacions situades al 22@ de Barcelona, que operen com a centre de decisió de la multinacional a la Península. A nivell global, el grup alemany va facturar 20.000 milions d’euros l’any passat i té més de 50.000 treballadors arreu del món.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats