30
agost
2022


Comparteix a les xarxes

A Barcelona des que es va impulsar el programa de BcnFemTech, 72 dones han estat formades en programació i desenvolupament web per a donar-li un gir a la bretxa salarial que existeix en aquest sector. L’objectiu principal del programa és promoure la inserció laboral de les dones en el sector tecnològic.

Només a Barcelona hi ha 77.000 persones que es dediquen al sector TIC, però únicament el 26% són dones. La demanda creix any rere any i actualment ha augmentat fins a un 80%, no obstant això l’oferta de tècnics sol ha incrementat un 23%.

En col·laboració Barcelona Activa, Endesa, Factoria F5 i la Fundació Formació i Treball, van impulsar el programa BcnFemTech, amb la condició de millorar aquestes xifres i generar oportunitats de treball per a dones en un sector en ple creixement i desenvolupament.

NOVES EDICIONS
Al setembre es realitzarà la selecció de cinquanta dones per a les dues noves edicions del programa, que són la cinquena i la sisena edició. Que es celebraran al novembre, gràcies als fons Amunt que promouen un nou model d’inclusió sociolaboral.

UN PROGRAMA PER A IMPULSAR A DONES EN SITUACIONS LABORALS PRECÀRIES
El 48% de les dones són de nacionalitat espanyola. Incloent que també hi ha 16 nacionalitats diferents. La franja d’edat de les participants és dels 18 als 62 anys. La diferència de nivell d’estudis entre cadascuna d’elles és gran, ja que hi ha que no han acabat la secundària obligatòria, com també hi ha participants amb estudis universitaris no convalidats.

La situació prèvia de les participants ha de ser en situació d’atur de llarga durada o treballs temporals, parcials i precaris. El programa ofereix 850 hores de preparació per a dones derivades de serveis socials.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats