03
març
2022


Comparteix a les xarxes

El recent informe de Ciutats i regions europees del futur 2022/23, publicat per la revista fDi Magazine, del grup Financial Times, ha situat a Barcelona com la millor ciutat europea per la seva estratègia de promoció d’inversors, per davant de Milan i Berlín.

Ciutats i regions europees del futur 2022/23
Top 10 ciutats europees del futur  | fDi Magazine

El document destaca, entre altres aspectes, el pla Barcelona Green Deal, de l’Ajuntament de Barcelona, “Un pla econòmic en línia amb l’agenda de l’ONU per a 2030 basat en la sostenibilitat, equitat i la competitivitat, la ciutat camina cap a la consecució d’una economia circular. Això inclou l’atracció d’empreses d’alimentació i transport sostenibles, l’acceleració de la transició energètica de la ciutat i l’impuls de l’economia blava, que promou la sostenibilitat dels recursos oceànics”, cita fDi Magazine.

La revista també cita la iniciativa Barcelona International Welcome Desk, un servei pioner en l’Estat que facilita l’arribada i establiment d’inversors, investigadors i talent internacional.

​​El jurat, format per diversos experts en promoció, reconeixen l’estratègia de promoció de l’àrea metropolitana de Barcelona, que ha atret hubs de referència internacional com Pepsico o Microsoft, la implantació d’empreses tecnològiques que s’han obert portes al mercat europeu des de Barcelona, com Singapur Transformative Digital Customer Experience (TDCX), i l’estrena de bases logístiques, com la de Decathlon.

Top 10 Large european regions os the future
Top 10 Regions Europees del futur | fDi Magazine

La publicació també valora la presència a Catalunya d’institucions d’educació superior que actuen “com a imants d’inversió d’alt valor afegit” i el fet que “gegants tecnològics internacionals, pimes i startups altament especialitzades estan atraient el millor talent de tot el món a la regió”.

Finalment, l’informe esmenta l’estratègia de captació d’inversió estrangera d’Acció, focalitzada a atreure nous projectes empresarials a Catalunya en l’àmbit de la indústria 4.0 i la manufactura.

El lliurament dels fDi Awards es realitzarà el pròxim 15 de març a les 11:30h, de la mà del MIPIM 2022 a Cannes, França. Una cerimònia en la qual es reconeixerà i premiarà a Barcelona, com un referent en l’atracció i captació d’inversió.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades