16
novembre
2020


Comparteix a les xarxes

  • La ràtio de finançament és molt superior al pes de la població de Catalunya a la Unió Europea

  • Cinc d’aquests clústers han obtingut, a més, el màxim certificat d’excel·lència internacional

En la convocatòria Clusters Go International de la Comissió Europea en el marc del programa COSME, que compta amb un pressupost de 8,6 milions d’euros i la participació de 78 clústers de 20 països, nou clústers catalans han captat 560.000 euros de la Comissió Europea per impulsar projectes d’internacionalització de les petites i mitjanes empreses que formen part dels esmentats clústers.

L’import captat representa el 6,5% del total d’ajuts i, en conseqüència, la ràtio de finançament obtinguda pels clústers catalans és molt superior al pes de la població de Catalunya a la Unió Europea (1,5%). Per accedir a aquests ajuts, de concurrència competitiva, els clústers catalans han comptat amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Coneixement. Tots els clústers que s’han presentat a la convocatòria han obtingut finançament.

Els projectes de clústers catalans que ha obtingut l’ajut són: CENFIM i Catalan Water Partnership; MODACC i Clúster Digital de Catalunya; Solartys Catalan Water Partnership; Beauty Cluster; Secpho Packaging Clúster; i CICAT.

Els ajuts permetran als clústers dur a terme projectes de dos anys de durada per elaborar una estratègia d’internacionalització conjunta de les pimes que formen part d’aquestes organitzacions o la implementació d’aquesta estratègia mitjançant estudis de mercat, missions internacionals de prospectiva o reunions B2B amb altres empreses d’arreu del món.

Els clústers catalans, amb el màxim certificat d’excel·lència internacional

Precisament, cinc d’aquests clústers catalans (Packaging Cluster, MODACC, Catalan Water Partnership, Beauty Cluster i Secpho) han rebut aquest 2020 el certificat Gold Label per part de l’European Secretariat for Cluster Analysis (ESCA). Es tracta d’un dels reconeixements més prestigiosos al món en l’àmbit dels clústers que certifica l’excel·lència en la gestió d’aquestes organitzacions.

D’aquesta manera, ara, el 10% dels clústers de tot Europa amb el certificat Gold Label són catalans. Per rebre aquesta acreditació s’analitzen 30 indicadors dels clústers relacionats amb el finançament, la governança, l’estratègia, la composició (que a l’organització hi hagi presència de multinacionals, pimes, start-ups, universitats o centres tecnològics) o la qualificació de l’equip que el gestiona, entre d’altres.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades