26
maig
2016


Comparteix a les xarxes

  • • El 46% dels inversors tenen interès en destinar recursos a actius logístics a Barcelona
  • • El 80% dels projectes logístics són claus en mà i només el 20% són especulatius

Segons dades d’una recent enquesta elaborada per la consultora immobiliària JLL i l’escola de negocis IESE, el 46% dels inversors tenen un interès ‘alt’ o ‘molt alt’ en destinar recursos a actius logístics a Barcelona. En aquest sentit, Catalunya i concretament Barcelona han capgirat el mercat immobiliari logístic de l’Estat, i la capital catalana apareix com a líder al 2015, en part per l’impuls del comerç electrònic. També Cushman&Wakefield fa palès en un recent informe que Barcelona capta especial interès entre els inversors en el camp de la logística.

L’enquesta de JLL ressalta que, sense tenir en compte el projecte d’Amazon, que s’ha compromès a fer un centre logístic al Prat de Llobregat, l’absorció de superfície logística i industrial a Barcelona s’ha disparat entre un 55% i un 76%, superant àmpliament Madrid, que inclús ha reculat lleugerament, quan al 2014 superava de llarg en superfície a Barcelona.

Cal destacar que, a diferència de la capital de l’Estat on la majoria dels projectes són especulatius, a Barcelona és més freqüent el desenvolupament dels projectes anomenats ‘claus en mà’ –a mida per a un client concret-. La consultora JLL ho quantifica i, en concret, a Madrid el 40% de la superfície es ‘claus en mà’  i el 60% especulativa. A Barcelona, en canvi, el 80% dels projectes són ‘claus en mà’ i només el 20% són especulatius.

La logística ha esdevingut una aposta de país per a Barcelona i Catalunya i, en aquesta línia, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona –sota la iniciativa Barcelona Catalonia– van ser presents al passat saló immobiliari Mipim, la fira del sector més important a Europa, per mostrar als inversors internacionals nous projectes logístics.

El sector de la logística lidera la creació de nova ocupació
Per tercer any consecutiu, l’any 2015 es va produir la creació de nous llocs de treball a Catalunya. L’augment de gairebé 54.000 nous ocupats no va arribar a totes les activitats del teixit econòmic amb la mateixa intensitat, segons el balanç fet pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a partir de les dades de l’Enquesta de Població Activa. On més va notar-se la creació de noves feines va ser principalment en el sector del transport i l’emmagatzematge, és a dir, la logística, juntament amb la sanitat i els serveis socials. El sector de la logística va sumar 18.000 nous ocupats el 2015, amb un augment del l’11%.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades