27
gener
2016


Comparteix a les xarxes

  • • L’any 2015 es va assolir la xifra record de 587.000 m2 contractats
  • • El 10% de tota la contractació logística l’han portat a terme empreses d’e-commerce

Si el mercat logístic es el termòmetre de l’evolució de l’economia, les dades de l’any 2015 confirmen totes les expectatives de recuperació, doncs la contractació logística a Catalunya va assolir les xifres més altes dels darrers set anys. En concret, l’increment respecte de l’any anterior va ser del 90%, i es va arribar al record de 587.000 m2 contractats. Són dades de la consultora immobiliària Estrada & Partners.

En aquest sentit, destaquen que l’increment ha vingut, en gran mesura, de la mà de la moda, l’automoció i el comerç electrònic, Cal destacar que 10% de tota la contractació logística l’han portat a terme empreses vinculades al sector de l’e-commerce, que valora molt la qualitat de les comunicacions i l’accés a infraestructures. Aquesta xifra augmentarà notablement en el futur, amb la construcció de la plataforma de distribució d’Amazon al Prat del Llobregat.

Cal ressaltar que el gruix principal d’inversors al sector logístic són d’origen internacional, responsables del 56% de tota la inversió. I en aquest sentit, s’ha de destacar que es comencen a promoure plataformes logístiques en format ‘clau en mà’ per part de fons d’inversió internacionals. Segons la consultora JLL, a Catalunya existeixen en l’actualitat 179.000 m2 de superfície logística nova en construcció, dels que el 81% ja disposa d’usuaris.

Amb una ubicació estratègica, Catalunya es el principal centre logístic del sud d’Europa i de la Mediterrània. Disposa d’una completa xarxa d’infraestructures i empreses dedicades al transport i la logística que ofereixen tots els serveis necessaris per l’emmagatzematge i la distribució. La iniciativa Barcelona Catalonia la formen un conjunt de projectes a l’àrea metropolitana, així com l’oferta logística més important a l’entorn del Corredor del Mediterrani, amb l’objectiu de consolidar a Barcelona i Catalunya com a hub logístic del sud d’Europa.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades