29
juny
2015


Comparteix a les xarxes

  • El 60% de les empreses d’aquest sector a Barcelona tenen activitat internacional.
  • El clúster Barcelona Tech City representa 300 empreses de l’àmbit digital.

Barcelona ha esdevingut l’ecosistema tecnològic del sud d’Europa i un referent a nivell global, un entorn idoni per crear i fer créixer projectes empresarials en els àmbits tecnològic i digital. Així ho constaten les dades fetes públiques en l’informe del Barcelona Tech City, clúster obert a tots els actors integrants del negoci del sector digital i tecnològic presents a Barcelona.

Segons l’informe, durant l’any 2014 les empreses del sector digital a la capital catalana van facturar un total de 6.000 milions d’euros, dada que representa un augment del 300% respecte l’any 2012, en què la facturació al sector digital va ser de 2.000 milions. El creixement també ha estat molt notable en l’ocupació, doncs actualment treballen al sector gairebé 10.000 persones, el doble que ara fa quatre anys. Val a dir que el 60% de les empreses d’aquest sector ubicades la ciutat tenen ingressos de l’exterior.

En l’informe, d’altra banda, es destaca que el sector està encara en fase d’expansió i que, per tant, el seu potencial de creixement i de facturació és enorme. De fet, una de cada tres empreses del sector digital a Barcelona ha nascut en els últims 2 anys, i la mitjana de vida de les empreses del sector no arriba encara als 5 anys.

L’expansió del sector digital a la ciutat respon bàsicament a l’atracció internacional d’empreses que veuen Barcelona com una bona seu per instal·lar-s’hi i desenvolupar els seus projectes, i a l’accés al talent de nous emprenedors. L’Ajuntament de Barcelona, a través de  Barcelona Activa, ha estat clau en aquest procés, impulsant projectes d’emprenedoria, concedint espais d’incubació i oferint cursos de formació a moltes start-ups que s’han creat els últims anys a la ciutat.

Tot plegat respon a l’aposta per la inversió i el creixement del sector que s’ha fet des de Barcelona, amb l’objectiu de convertir la ciutat en la capital del sud d’Europa en el sector de les tecnologies digitals i la innovació. El Mobile World Congress n’és un clar exemple.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades