26
maig
2016


Comparteix a les xarxes

  • • Un gran nombre d’iniciatives apliquen les tecnologies mòbils a les activitats tradicionals
  • • Barcelona va ser escollida el 2014 com a primera Capital Europea de la Innovació

El sector de les TIC a Catalunya ha tingut tradicionalment una especial rellevància gràcies en bona part a una forta presència de l’electrònica de consum, un sector de desenvolupament de softwarealtament competitiu i al fet de ser un dels més grans clústers industrials d’Europa. El país també ha ofert sempre un ecosistema molt dinàmic, que ara produeix gran nombre d’iniciatives per aplicar les tecnologies mòbils a les activitats tradicionals.

Entre els anys 2012 i 2023 Barcelona serà la Mobile World Capital. Aquest fet no representa només ser la seu de l’esdeveniment mundial de referència dins del sector ‘mobile’, sinó implementar un ampli ventall d’activitats i programes per als professionals del mòbil i les seves indústries satèl·lit, i que han fet de Barcelona un punt de referència mundial per a la transformació del sector. Prova d’això és que Barcelona va ser nomenada el 2014 com primera Capital Europea de la Innovació per la UE i és considerada a dia d’avui com la 4a ciutat intel·ligent a Europa i la 10a del món.

Catalunya ha disposat històricament d’un fort sector industrial, que ha esdevingut un client molt rellevant de la indústria mòbil: TIC, solucions de negoci, comerç minorista i ciutats intel·ligents són els sectors amb els quals treballen les empreses ‘mobile’ amb més freqüència. Altres sectors importants inclouen el transport, la salut i els serveis públics. Les TIC també estan estretament relacionades amb l’activitat a les ciutats intel·ligents, l’Internet de les Cosesm-salutjocs i l’e-commerce, entre d’altres, tots ells sectors molt actius a Catalunya.

Les principals empreses TIC es troben a l’àrea de Barcelona, unes 12.800 empreses, un nombre que ha anat creixent constantment des de l’any 2008. Amb una àmplia gamma d’oportunitats de finançament i una administració que dóna suport activament aquest sector, les idees de negoci esdevenen realitat d’una forma ràpida a Catalunya.

Amb una força de treball al sector d’unes 84.600 persones i una vigorosa mescla de societats consolidades i nous projectes empresarials, el sector TIC a Catalunya ha generat un gran nombre de professionals altament qualificats. Aquest talent prové d’un sistema de suport acadèmic excel·lent, amb més de 15.000 estudiants en estudis relacionats amb el sector mòbil en universitats de renom internacional, com ara la UPC BarcelonaTechESADE o UPF.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

ciudad de barcelona

Noticies

Iniciativa d’habitatges assequibles a Barcelona: Construcció de 1.700 llars per a abordar les necessitats d’habitatge