19
desembre
2017


Comparteix a les xarxes

  • La instal·lació va augmentar fins un 11,2% el seu trànsit al 2016, increment superior als de Londres-Heathrow, París-Charles de Gaulle, Frankfurt o Madrid-Barajas
  • L’aeroport de Barcelona ha registrat un total de 40,9 milions de passatgers entre gener i octubre d’aquest any, amb un increment del 7,3% respecte al 2016

L’aeroport del Prat va ser el que més va créixer en nombre de passatgers d’entre els deu primers d’Europa l’any 2016. Així ho determinen les dades publicades per l’oficina d’estadística Eurostat a mitjans d’octubre, que constaten que la instal·lació catalana va augmentar fins a un 11,2% el seu trànsit i va superar els 44 milions de viatgers en un sol any.  Aquest augment és superior al registrat als aeroports de Londres-Heathrow, París-Charles de Gaulle, Frankfurt o Madrid-Barajas que, en concret, va créixer un 6,2%.

Segons Eurostat, en relació a la procedència dels viatgers, l’aeroport de Barcelona en va registrar 24,8 milions procedents de països de la Unió Europea, mentre que el trànsit extracomunitari es va situar en 7,1 milions de persones. Aquesta proporció s’explica pel pes de la oferta de vols europeus de curt radi, que representen més del 60% del trànsit de la instal·lació.

En aquest sentit, els increments del Prat van ser similars tant en els vols nacionals (+11,4%) com en els vols internacionals (+11,1%), segons les dades publicades per la gestora aeroportuària Aena. Pel que fa als vols intercontinentals, el mercat que va experimentar un major creixement va ser el de l’Amèrica Llatina, amb un 28,4% respecte el 2015, seguit per Amèrica del Nord (+17,7%), l’Orient Mitjà (+14,7%) i l’Àfrica (+11%).

 L’aeroport de Barcelona creix un 7,3% al 2017, mentre Norwegian, Asiana i Level anuncien noves rutes intercontinentals

 El Prat segueix ampliant la seva connectivitat amb el món, amb noves rutes des de Barcelona que impulsen el seu creixement. En aquest sentit, l’aeroport de Barcelona va registrar un total de 40,9 milions de passatgers entre gener i  octubre de 2017, amb un increment del 7,3% respecte al 2016.

D’una banda, Norwegian ha anunciat dues noves destinacions des de Barcelona. Es tracta de les rutes amb Buenos Aires i amb la ciutat de Córdoba, a l’Argentina. D’altra banda, Asiana Airlines connectarà Barcelona i Seül a partir del proper mes d’agost amb una freqüència de quatre vols setmanals, mentre que Level, l’aerolínia d’IAG, estrenarà una nova ruta entre Barcelona i Boston a partir del 28 de març de l’any vinent.

[20/10/2017]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades