02
febrer
2023


Comparteix a les xarxes

La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha iniciat la tramitació del Pla Especial Urbanístic d’Ordenació i Usos del Port Olímpic. L’objectiu és convertir aquesta infraestructura en un espai sense barreres i amb millor connexió, crear una àrea que impulsi l’economia blava i la gastronomia i democratitzar l’accés a les activitats marines.

L’àmbit del pla abasta una superfície total de 180.925 metres quadrats, dels quals 103.561 es corresponen al terreny on es construirà la infraestructura portuària, entre els quals s’inclouen els Molls de Mestral, Marina, Gregal, Xaloc i el Dic de Recer, mentre que la resta, 77.363 metres quadrats, corresponen a la làmina d’aigua abrigada. El sostre total previst per a l’àmbit del pla és de 32.700 metres quadrats

Segons l’Ajuntament, el pla confirma l’aposta per la nàutica, l’economia sostenible i la restauració com a eixos centrals de l’activitat del nou Port Olímpic.

En relació a l’economia blava, es promouen activitats nàutiques de formació, de divulgació i recreatives, amb l’objectiu que la població barcelonina guanyi relació amb la mar. També es fomentarà la presència d’emprenedors i empreses de serveis nàutics.

El pla posa èmfasi en la millora de l’accessibilitat del Port de Barcelona, amb la construcció de nous accessos des de la Vila Olímpica i la platja, així com la generació d’espais públics específicament dissenyats per al passeig i la pràctica esportiva. L’Ajuntament ha informat que les obres per a la construcció del nou accés des de la ronda litoral estan avançant a ‘bon ritme’, així com l’adequació dels locals del Moll de Mestral i la urbanització del Dic de recer. A més, s’està licitant la rehabilitació del Centre de Vela.

El pla també destaca la importància de fomentar l’ús d’àrees verdes i apostar per les energies renovables i la recol·lecció de residus, entre altres iniciatives per a combatre el canvi climàtic i augmentar el compromís amb la sostenibilitat.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats