18
juny
2017


Comparteix a les xarxes

  • La terminal es començarà a edificar molt aviat sota la direcció de l’arquitecte Ricardo Bofill
  • El port de Barcelona és el primer d’Europa i el cinquè del món en nombre de creueristes

Fonts de la companyia MSC Cruceros han confirmat recentment la construcció d’una nova terminal de creuers pròpia al port de Barcelona, que es començarà a edificar molt aviat sota la direcció de l’arquitecte Ricardo Bofill, el seu dissenyador. La nova infraestructura suposarà una inversió molt important, encara no concretada, i constituirà un edifici simbòlic i porta d’entrada a la ciutat pel mar, segons apunten des de la mateixa companyia.

La naviliera ha apostat per Barcelona des del seu naixement. Cada cop hi ha més vaixells que hi fan escala o, i aquest és el fet realment important, la tenen com a base per a l’inici i final dels viatges gràcies a l’aeroport i a la infraestructura hotelera de la ciutat. Segons la companyia, el sectors dels creuers és gran un negoci a escala global i el port de Barcelona hi jugarà un paper molt important en el futur d’aquesta indústria.

MSC Crociere és una companyia ítalo-suissa fundada el 1987. Actualment, MSC és la quarta major operadora de creuers del món i la segona d’Europa, només superada per Carnival Corporation, Royal Caribbean i Norwegian Star. En l’actualitat compta aproximadament amb una quota de mercat del 6% a tot el món i disposa d’una flota de 16 creuers.

El port de Barcelona és el primer d’Europa i el cinquè del món en nombre de creueristes. El 2016, el nombre de  passatgers que van passar pel port va arribar gairebé als quatre milions, amb un increment del 6,7%. L’impacte econòmic que generen els creuers a la ciutat és molt important, i segons un estudi de la Universitat de Barcelona, els passatgers de creuers van deixar 875 milions d’euros a la ciutat el 2016, amb un valor afegit brut de 457 milions i la creació de més de 7.500 llocs de treball.

[06/20/2017]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades