20
setembre
2017


Comparteix a les xarxes

  • La instal·lació va registrar un tràfic total de 28,6 milions de tones de mercaderia
  • Augmenta considerablement el paper del port com a hub redistribuïdor de càrregues

El Port de Barcelona va batre al final del primer semestre tots els registres històrics. De gener a juny d’enguany, la instal·lació va registrar un tràfic total de 28,6 milions de tones de mercaderia, un 18% més en relació a l’any anterior, continuant la tendència apuntada ja el primer trimestre de 2017. Aquests resultats són els millors en la història en un primer semestre al Port de Barcelona.

En aquest sentit, cal destacar que el tràfic va créixer en els tres segments, doncs el tràfic de contenidors va créixer un 27% respecte del mateix període de l’any passat; els líquids a granel ho van fer un 11%; i la càrrega transportada per les autopistes del mar va augmentar un 7%. En l’apartat de passatgers, el total de viatgers ha estat d’1,57 milions, un 5% més que el primer semestre del 2016.

El creixement no només s’ha produït en el nombre de tones transportades sinó també en el nombre de contenidors. En total, s’ha registrat un tràfic d’1,3 milions de TEU aquest primer semestre, un 27% més que l’anterior. En el cas del Port de Barcelona hi ha un altre factor important que hi entra en joc a l’hora d’explicar l’increment de tràfic, que és la posició de hub redistribuïdor de les càrregues, és a dir, dels contenidors que arriben en un vaixell i són desembarcats per embarcar-los en un altre vaixell cap a la destinació final, que van augmentar un 101%.

Amb aquestes xifres, el Port de Barcelona retalla distància respecte als seus principals competidors, els ports d’Algesires i de València, que van perdre un 6,7% i un 0,07% del tràfic, respectivament.

[09/20/2017]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades