18
juny
2017


Comparteix a les xarxes

  • A l’auge de l’e-commerce s’hi suma l’augment de les exportacions i l’increment del consum
  • En l’actualitat, les taxes de desocupació al sector logístic es troben en mínims històrics

El sector de la logística viu un bon moment a Catalunya. A l’auge destacat de l’e-commerce, s’hi afegeixen l’augment de les exportacions i l’increment del consum.  Tot fa pensar que les noves inversions al sector es mantindran, afavorides pel context econòmic i del consum,  amb unes xifres que constaten que cada cop més empreses veuen Barcelona i Catalunya com el nou hub logístic del sud d’Europa.

Segons Consulta, companyia de serveis immobiliaris especialitzada en els mercats industrial i logístic, en els propers 18 mesos el parc logístic català de lloguer augmentarà en un 20,5%, fet que li permetrà superar la simbòlica barrera dels 4 milions de metres quadrats, xifra que es dobla fins als 8 milions si es tenen en compte els magatzems logístics operats pels seu propis propietaris.

En l’actualitat, les taxes de desocupació al sector logístic es troben en mínims històrics, en concret, amb ràtios de l’1,83% a la primera corona metropolitana de Barcelona i del 2,41% a tot Catalunya. En conseqüència, els promotors que han anat iniciant projectes els han acabat amb compromisos de lloguer en ferm. L’activitat promotora s’ha vist impulsada per la contractació de magatzems logístics de darrera generació, fins a 1,1 milions de metres quadrats entre 2015 i 2016, propiciada per la necessitat de nous espais per a les empreses dedicades a l’e-commerce.

D’altra banda, la consultora afirma que abans que acabi 2018 s’entregaran un total de 700.000 m² de naus logístiques a Catalunya. El 95% dels nous desenvolupaments s’ubiquen en un radi inferior als 30 km de Barcelona i representen el 30% de les instal·lacions de fins a 10.000 m², un 37% de les de entre 10.000 i 25.000 m², i un 33% de les de més de 25.000 m².

[06/20/2017]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades