21
març
2017


Comparteix a les xarxes

  • Éxit de participació també al 4 Years from Now (4YFN) i al Youth Mobile Festival (YoMo)
  • El Mobile World Congress 2018 tindrà lloc a Barcelona del 26 de febrer a l’1 de març

El Mobile World Congres 2017 va tancar les seves portes amb la xifra rècord de 108.000 assistents, un 7% més que en l’edició de l’any passat, segons fonts de GSMA. El congrés ha ocupat més de 115.000 m2 a Fira Gran Via de l’Hospitalet i els esdeveniments paral·lels, 4 Years from Now (4YFN) i el Youth Mobile Festival (YoMo), han comptat amb 50.000 m2 a Fira de Montjuïc.

Provinents de 208 països diferents, els participants a l’esdeveniment han gaudit de les novetats de les més de 2.300 companyies de la indústria mòbil i sectors adjacents com el de l’automòbil, les finances o la salut. Prop del 55% dels assistents han estat executius de nivell sènior, entre ells més de 6.100 CEO i s’hi han acreditat 3.500 mitjans de comunicació i analistes del sector. Els inversors, d’altra banda, també s’han bolcat en el saló, fins a arribar a ser uns 700, gairebé el 30% més que en l’edició de l’any passat.

Segons les primeres dades fetes públiques per GSMA, s’estima que l’impacte econòmic del MWC 2017 ha superat els 465 milions d’euros i ha creat 13.200 llocs de feina temporals. GSMA ha assegurat que el MWC 2017 ha reforçat la seva posició com a esdeveniment més important del sector de les comunicacions mòbils i remarca que durant el congrés s’ha pogut assistir a conferències de grans noms del sector i descobrir les tecnologies, productes i iniciatives que definiran el camí que seguirà la indústria els propers anys.

El 4YFN es consolida com a plataforma global d‘start-ups

El Mobile d’aquesta edició s’ha caracteritzat també per l’empenta dels programes paral·lels. El congrés d’emprenedors 4YFN ha batut un nou rècord d’assistents, amb 19.123 persones, un 60% més que en l’edició del 2016. Amb un públic estranger del 69%, el punt de trobada de les start-ups ha aconseguit atraure fins a un 47% dels congressistes que han visitat el Mobile. L’edició d’aquest any ha reforçat el paper del 4YFN com a punt de connexió entre grans companyies i emprenedors i start-ups. Per arrodonir aquest èxit, el 4YFN ha anunciat que l’any vinent serà més internacional i estrenarà una edició a Silicon Valley.

 D’altra banda, la primera edició del saló per a joves Youth Mobile Festival (YoMo) ha comptat amb la participació de fins a 11.000 estudiants. La Fundació Mobile World Capital també ha fet balanç de la Mobile Week, la seva aposta per acostar el congrés als barcelonins i a tots els barris de la capital catalana, que va tancar la primera edició amb 2.000 assistents.

Increment de la presència de dones

Tant en el 4YFN com en el Mobile World Congress s’ha destinat espai a debatre sobre les dones, la tecnologia i el seu paper en les empreses sota el paraigua de Women4Tech, programa que analitza les causes de la bretxa de gènere en el sector tecnològic. Un 23% dels assistents han estat dones, una xifra que ha crescut un 14% respecte l’any anterior.

El Mobile World Congress 2018 tindrà lloc a Barcelona del 26 de febrer a l’1 de març.

 [21/03/2017]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades