21
setembre
2015


Comparteix a les xarxes

  • La contractació de naus logístiques al primer semestre va superar la de tot el 2014.
  • El volum de contractació logística de 2015 suposarà un rècord històric absolut.

La contractació de naus logístiques a Catalunya es va disparar en el decurs del primer semestre de 2015, que es va tancar amb una xifra de més de 378.000 m2 contractats, segons dades fetes públiques per la consultora immobiliària JLL.

Aquest volum de contractació supera el de tot l’any 2014, en el que es vàrem assolir els 317.000 m2 contractats. Si segueix la tendència a l’alça, com totes les dades vénen a indicar, l’any 2015 es tancarà amb el volum més gran de contractació logística mai assolit.

Fonts de la consultora immobiliària confirmen aquesta tendència cara al segon semestre d’enguany, malgrat la poca disponibilitat d’espais logístics. En aquest sentit, assenyalen que a la primera corona metropolitana l’ocupació és superior al 94%, d’un 97% a la segona corona, mentre que a la tercera l’ocupació és lleugerament inferior, al voltant del 89%.

En l’actualitat, Catalunya lidera l’oferta de superfície logística a l’Estat espanyol, amb prop de 6 milions de metres quadrats. L’àmplia i connectada xarxa de plataformes logístiques, amb accessos i comunicacions de primer nivell, i diferents opcions de transport com ara ports, aeroports i tren d’alta velocitat, fan de Catalunya un excel·lent hub de transport intermodal.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades