18
juny
2017


Comparteix a les xarxes

  • La plataforma d’inversió immobiliària va obrir una oficina a Barcelona el passat mes d’abril
  • Catalunya va rebre una inversió de 2.500 milions d’euros el 2016, un 26% més que el 2015

El fons suís d’inversió immobiliària Stoneweg va obrir una oficina a Barcelona el passat mes d’abril per controlar les seves inversions en el mercat català. La plataforma preveu invertir en els pròxims anys 750 milions d’euros en promocions a tot l’Estat. D’aquests, ja té al voltant de 180 milions d’euros compromesos en promocions a Catalunya. La cartera prové de la compra d’immobles procedents de bancs, la Sareb i propietaris privats.

Stoneweg explica que el fons té 30 promocions residencials obertes al conjunt de l’Estat, i una bona part es concentra a l’àrea de Barcelona, on construeix 350 habitatges en diversos projectes en associació amb promotors locals. A La Sagrera, per exemple, juntament amb el grup promotor Castellví, iniciarà aquest estiu la construcció d’un edifici de 104 habitatges en un immoble de 12.000 m2 a escassos 100 metres de la futura estació de tren. El projecte té un pressupost de 35 milions d’euros.

Cal recordar que Amazon instal·larà el seu centre de suport per a pimes en un edifici d’11.000 m2 a Barcelona. El grup immobiliari Castellví i els fons Stoneweg i 1810 Capital Investments han confirmat recentment la firma del lloguer de l’edifici Luxa Silver durant els pròxims quinze anys al districte tecnològic del 22@. Es tracta de l’operació immobiliària més important a Catalunya dels últims deu anys.

Catalunya va rebre una inversió immobiliària de 2.500 milions d’euros durant el darrer any, un 26% més que l’any anterior, el que suposa un rècord absolut.  Aquestes operacions es van concentrar fonamentalment en la compra d’edificis d’oficines i de centres comercials (més de 1.600 milions d’euros). No obstant, la inversió immobiliària en el sector industrial i logístic, amb 144 milions d’euros, va ser la que va experimentar un creixement més elevat, del 61%.

[20/06/2017]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades