19
febrer
2017


Comparteix a les xarxes

  • La capital catalana s’ha col·locat al mapa de les seus de les grans corporacions
  • Al 22@ s’hi han instal·lat més de 8.800 empreses i hi treballen 93.000 persones

El districte tecnològic 22@, amb una superfície de 200 hectàrees, viu un moment particularment intens d’inversió immobiliària i va ser un dels grans protagonistes el 2016 en el mercat d’oficines de Barcelona. Concretament, el 22@ va rebre el 45% de tota la inversió en aquest segment, que va pujar fins a un total de 760 milions d’euros.

Són dades de la consultora immobiliària CBRE, que destaca que la capital catalana s’ha col·locat al mapa de les seus de les grans corporacions gràcies a la combinació de qualitat de vida i rendes competitives. El 22@ s’ha reposicionat i ha esdevingut un emplaçament únic per a les multinacionals estrangeres amb nivells molt alts d’ocupació d’oficines. Els inversors se n’han adonat i han apostat pel producte en aquesta zona.

D’altra banda, en l’estudi “22@Barcelona: 2000-2015, el districte de la innovació“, que ha elaborat l’Ajuntament de Barcelona i que recull les xifres i estadístiques més significatives de la història del 22@, es destaca la transformació del barri a partir de l’any 2000 fins esdevenir un centre de negocis. S’hi han instal·lat més de 8.800 empreses (500 cada any en les darrers quatre), de les quals un 30% estan dedicades a activitats intensives en tecnologia o coneixement. Hi treballen unes 93.000 persones.

L’informe revela així mateix la transformació urbanística i econòmica, que ha comportat un canvi social al districte de Sant Martí, on està ubicat el 22@. La població ha augmentat un 3,69% en el període 2007-2014, per damunt de la mitjana de Barcelona. La renda disponible de les famílies al districte està també per damunt de la de la ciutat i la població estrangera procedent de la UE hi té més representació, fins a suposar el 10,63% a la Vila Olímpica o el 8,22% a Diagonal Mar.

Colonial construeix al 22@ l’edifici més gran d’oficines a Barcelona
Colonial ha iniciat la construcció al districte 22@ de l’edifici d’oficines més gran dels darrers anys a la capital catalana, amb 24.500 m2 i 17 plantes, que suposarà una inversió total de 77 milions d’euros i preveu estar a punt el 2018. L’edifici, que opta a convertir-se en el primer edifici d’oficines de Barcelona que rebi la certificació LEED Platinum, ja ha captat el grup noruec Schibstedpropietari de portals com Infojobs, Vibbo, Fotocasa, Habitaclia, Milanuncios i Coches.net- que ocuparà 10.200 m2.

[22/02/2017]

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats