24
novembre
2017


Comparteix a les xarxes

  • La despesa dels turistes fins el setembre ha pujat un 12,2% respecte de 2016
  • Catalunya representa el 22,6% de tota la despesa turística feta a l’Estat espanyol

Segons l’enquesta Egatur difosa recentment per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), la  despesa dels turistes internacionals a Catalunya durant el passat mes de setembre va ser de 2.168 milions d’euros, un 6,3% més respecte al mateix període de l’any passat.

Cada visitant estranger va realitzar una despesa per estada de 1.089 euros, un 0,2% més que al setembre de l’any passat, i amb una despesa diària de 185 euros de mitjana, un 3,7% més que l’any 2016. Els països europeus que se situen al capdavant de la despesa en el mes de setembre són el Regne Unit (20,7%), Alemanya (15,4%) i França (6,7%).

En el període acumulat de gener a setembre de 2017, els turistes estrangers es van gastar 15.799 milions d’euros a Catalunya, un 12,2% més que durant el mateix període del 2016. En aquest sentit, Catalunya és el territori de l’Estat espanyol amb major pes en la despesa dels turistes estrangers al setembre, doncs representa el 22,6% del total, seguit de les Illes Balears (18,6%) i les Illes Canàries (17,5%).

Aquestes xifres avalen Catalunya, no ja com una potència internacional turística de la Mediterrània, sinó de primer nivell mundial. De fet, el turisme és actualment un dels sectors econòmics més importants del país, doncs representa el 12 per cent del PIB i ocupa a més de 350.000 persones. Catalunya està dividida en 9 marques turístiques. La marca Barcelona és la destinació que registra més demanda turística; la segueixen la Costa Brava, la Costa Daurada i la Costa de Barcelona.

[23/11/2017]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats