27
gener
2016


Comparteix a les xarxes

  • • La xifra d’inversió assolida suposa un 43% més que l’any anterior
  • • Un 85% de la inversió que s’ha fet a Barcelona prové de capital internacional

Les operacions d’inversió immobiliària a Barcelona l’any 2015 van batre els rècords històrics d’inversió i es van situar prop dels 2.000 milions d’euros, superant el millor any d’abans de la crisi, al 2007, segons conclou un estudi elaborat per la consultora immobiliària Aguirre Newman fet públic recentment, que també apunta que la tendència es mantindrà al llarg d’aquest any 2016.

En l’estudi s’assenyala que la xifra d’inversió assolida suposa un 43% més que l’any anterior i destaca que la part més important ha estat la inversió en oficines (885 milions d’euros), seguida de la feta en hotels (347,5), habitatge (196,6), sòl (185,9), retail (163,5), industrial i logístic (89,6) i en centres comercials (40). També es comptabilitzen 70 milions d’euros en inversions immobiliàries que no responen a cap dels perfils anteriors.

Així, la inversió en oficines ha superat en un 52% la de l’any anterior. Les socimis i els inversors internacionals han estat els protagonistes més destacats del mercat immobiliari, amb el 82% de les transaccions. La inversió industrial i logística, per la seva banda, ha assolit un increment del 43% respecte a l’any anterior. Pel que fa a la inversió hotelera, ha pujat un 25% en relació a l’any 2014.

D’altra banda, l’estudi d’Aguirre Newman destaca que un 85% de la inversió que s’ha fet a Barcelona ha arribat de la mà del capital internacional -un 55% a través de fons i inversors i un 30% procedent de socimis-. L’any 2015 ja es va produir igualment una entrada d’aquests inversors internacionals en el mercat del sòl i residencial. Aquest fet va marcar un canvi de tendència, a diferència del que passava en anys precedents, quan els inversors es limitaven als mercats d’oficines, hoteler i logístic.

En definitiva, la inversió immobiliària a Barcelona va tancar el 2015 amb un volum de 1.977 milions, concretament, que suposen 43 milions més que l’any anterior, segons aquest informe d’Aguirre Newman. Això suposa pràcticament un 20% dels 10.790 milions d’euros invertits a tot l’Estat espanyol en el sector immobiliari durant aquest període.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades