07
desembre
2022


Comparteix a les xarxes

La millora s’ha anat notant durant els últims mesos de l’any, ja que al setembre ens trobàvem en 1,7 punts percentuals per sota del 10,2% del mes anterior. Cal remarcar que al juliol es va registrar un màxim històric del 10,3%.

Aquesta variació dels preus ha estat influïda principalment per la disminució dels preus de l’electricitat, el gas, la roba i el calçat. D’altra banda, els aliments i les begudes no alcohòliques han patit un increment.

Quant al sector alimentari, les verdures i llegums frescos han augmentat (+24,6%), així com els olis i els greixos han incrementat el seu preu (+22,6%). D’altra banda, l’augment més significatiu l’ha experimentat el sucre amb un 36,5%.

Altres categories que han experimentat un increment han estat, el transport (+8,3%), restaurants i hotels (+7%).

Cal remarcar que, l’única categoria que ha descendit de preus és  comunicacions (-2%).

Pimec llança un advertiment després de celebrar el descens d’octubre

L’associació de petites i mitjanes empreses, Pimec, va celebrar aquesta millora en els preus a l’octubre, però va advertir que la inflació podria veure’s reflectida en altres àrees.

L’organització va exposar en un comunicat que, s’estaven duent a terme accions per a frenar l’augment dels preus de l’electricitat i estaven sorgint efecte. Però, d’altra banda, va remarcar que això no estava sent possible amb el preu del combustible ni amb el sector alimentari.

La patronal afirma que els preus es mantenen molt alts en tots els sectors, fins i tot en els quals estan disminuint a poc a poc.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades