24
febrer
2016


Comparteix a les xarxes

  • • L’àrea de Barcelona va assolir la xifra de 564.000 m2  de contractació, un 80% més
  • • Més de la meitat de tota la inversió logística ha arribat d’inversors internacionals

El mercat logístic al conjunt de l’Estat espanyol va assolir un nivell de contractació l’any passat de gairebé un milió de metres quadrats, xifra que representa un creixement del 37% respecte de l’any anterior. Bona part d’aquest important augment es deu a les elevades xifres de contractació de l’àrea de Barcelonaamb564.000 m2, i un increment respecte el 2014 de gairebé un 80%. Són dades facilitades per la consultora immobiliària JLL.

Al global de Catalunya, l’automoció i la moda han estat els dos sectors que han protagonitzat més nombre d’operacions logístiques importants, tot i que el formidable creixement de l’e-commerce està impulsant també el sector. En l’actualitat, els espais logístics contractats exclusivament per a la distribució de productes de les empreses que només venen a través d’Internet ja representen el 10% del total.

Entre les operacions més destacades portades a terme l’any passat destaquen les de Decathlon, amb la contractació d’una nau de 40.000 m2 a Sant Esteve Sesrovires, Barcelona, i la de Kellogg’s a Valls, Tarragona, amb més de 26.000 m2. D’altra banda, l’acord per al futur centre logístic que Amazon obrirà al Prat, Barcelona, en un espai de 210.000 m2 signat finalment el passat mes de gener, fa preveure que les xifres de contractació logística per a aquest 2016 mantindran la seva tendència a l’alça.

Entre altres dades facilitades per JLL destaca que més de la meitat de tota la inversió que ha arribat al sector ho ha fet mitjançant inversors internacionals, que valoren especialment la qualitat de les comunicacions i l’accés a una completa xarxa d’ infraestructures i d’empreses dedicades al transport i la logística, que ofereixen tots els serveis necessaris per l’emmagatzematge i la distribució de productes.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades