18
abril
2017


Comparteix a les xarxes

  • Tot i disminuir un 1,3%, la inversió es consolida després del creixement del 57,8% el 2015
  • En relació a la tipologia de les inversions rebudes, un 29,3% han estat de caràcter industrial

La inversió estrangera a Catalunya va assolir finalment els 4.857 milions d’euros l’any 2016. La xifra, tot i que representa una disminució de l’1,3% en relació a l’any anterior, s’ha de posar en context, doncs el 2015 es va registrar un creixement del 57,8%. El volum de la inversió estrangera, doncs, es consolida. Són dades fetes públiques recentment pel Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat.

L’economia catalana concentra el 20,7% del total d’inversió estrangera que arriba a l’Estat espanyol, només per darrere de la Comunitat de Madrid, on l’efecte capitalitat implica que bona part de les inversions empresarials es comptabilitzen en aquesta comunitat perquè és on hi ha la seu fiscal de moltes de les empreses. Al conjunt de l’Estat, la inversió estrangera va arribar el 2016 als 23.476 milions d’euros, un 1,2% menys que durant l’any anterior. Fonts del Ministeri d’Economia ha subratllat que el volum de 2016 és molt significatiu perquè s’està comparant amb el de 2015, que va ser excepcional com a conseqüència d’operacions singulars que van elevar la inversió de forma substancial.

Fonts del Govern català destaquen que el 2016 passa a ser el segon millor any de la sèrie històrica, i expliquen també que les estadístiques presentades pel Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat deixen 4.432 milions d’euros pendents d’assignar a algun territori, bona part dels qual corresponen a inversions materialitzades a Catalunya. També han recordat
que, en relació a la tipologia d’inversions, un 29,3% han estat de caràcter industrial, fet que reforça l’aposta del Govern de Catalunya per aquest sector

Els principals sectors de destí de la inversió productiva al conjunt de l’Estat van ser l’energia elèctrica i gas (17% del total), seguit d’activitats immobiliàries (13%) i serveis financers (7,8%). Pel que fa als països d’origen, els EUA van suposar més del 21% de tota la inversió rebuda, amb un increment del 126%, seguits de Luxemburg, els Països Baixos i Alemanya.

[20/04/2017]

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats