25
octubre
2016


Comparteix a les xarxes

  • • Només a l’agost, 2,5 milions de turistes internacionals van visitar Catalunya, un 3% més
  • • Des del 2010, 2,6 milions de persones han visitat Catalunya per la seguretat del país

Segons l’Enquesta de moviments turístics a fronteres(Frontur), difosa fa pocs dies per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), Catalunya va rebre entre gener i agost d’aquest any 12,58 milions de turistes estrangers, xifra que suposa un increment del 4,3%respecte al mateix període del 2015.

L’enquesta Frontur també destaca que només al mes d’agost, 2,5 milions de turistes internacionals van visitar Catalunya, un 3% més que l’any passat, sent França i el Regne Unit els principals països emissors, i situant-se com a primer destí dels turistes a l’agost a l’Estat espanyol, amb el 24,7% del total.

L’Estat espanyol en el seu conjunt va rebre en els vuit primers mesos de l’any 52,5 milions de turistes estrangers, dada que representa un augment del 10,1% respecte al mateix període del 2015. El mes d’agost va ser visitat per 10,1 milions d’estrangers, fet que suposa un 5,8% més. Per darrera de Catalunya hi trobem les Illes Balears, amb el 22,7%, i Andalusia, amb un 13,5%.

El 40% de nous turistes vénen a Catalunya per la seguretat, descartant altres destinacions
D’altra banda, i segons BBVA Research, les pernoctacions de turistes estrangers a Catalunya han augmentat en més de set milions des del 2010. L’estudi estima que el 38% d’aquest increment ha estat causat per la inestabilitat política dels països competidors, que ha portat des de 2010 a 2,6 milions de persones  a visitar Catalunya per seguretat després de descartar altres destinacions.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades