18
juliol
2016


Comparteix a les xarxes

  • • S’ha celebrat recentment a Barcelona la fira In(3D)ustry From Needs to Solutions
  • • A Catalunya la impressió 3D està generant un fort impacte als sectors vinculats a la salut

A Barcelona s’ha celebrat recentment la fira In(3D)ustry From Needs to Solutions, certamen amb que la capital catalana aspira a consolidar-se com a referent en aquest sector i que ha reunit les principals companyies i experts relacionats amb la indústria de la impressió en 3D. A la fira s’hi han pogut veure les darreres novetats de la tecnologia d’impressió en 3D aplicada a sectors com ara la salut, l’automoció, l’aeronàutica, el comerç o l’arquitectura, entre d’altres.

La impressió en 3D és una tecnologia que creix a tot el món, transforma la indústria i, per tant, la resta de sectors econòmics i el mercat laboral, amb la creació de nous llocs de treball durant els pròxims  anys i un impacte que afectarà a uns 420 perfils professionals, segons queda reflectit en l’informe ‘Impacte i potencial de la impressió 3D en l’ocupació’ elaborat per Barcelona Activa. Es tracta d’una realitat tecnològica que ve de la mà de la innovació i impulsa la competitivitat de les empreses mitjançant la reducció de temps i costos.

A Catalunya, que comença a ser referent mundial, la impressió 3D està generant un fort impacte als sectors vinculats a la salut, biomedicina, automoció, indústria metalomecànica i indústria química. Prop de deu empreses dissenyen i construeixen maquinària de fabricació additiva capaç d’optimitzar materials d’alta complexitat. Destaca entre elles HP, amb centre a Sant Cugat, que desenvolupa nombroses aplicacions en l’àmbit de la salut, i disposa d’un laboratori de R+D on més de 400 enginyers desenvolupen productes i tecnologies d’impressió digital, incloent-hi el 3D.

Per la seva part, l’Ajuntament de Barcelona –a través de Barcelona Activa– ha habilitat la Xarxa d’Ateneus de Fabricaciócom a espais públics i oberts a tot el món, des d’on es pot aprendre i experimentar amb màquines de fabricació digital, i ja té obert des de fa un any un Parc Tecnològic de Promoció Industrial amb espais de fabricació i exposició de la tecnologia d’impressions 3D desenvolupada a Barcelona.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades