15
març
2023


Comparteix a les xarxes

  • El projecte del Parc de l’Alba de Cerdanyola del Vallès va ser finalista dels MIPIM Awards com Best New Mega Developement.
  • La revista fDi Magazine del Financial Times consolida el lideratge de Catalunya i la seva capital en la captació d’inversió estrangera.

La Generalitat de Catalunya, a través de INCASÒL, el Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) van reafirmar el seu compromís amb els models de desenvolupament inclusius, sostenibles i cohesionadors en la principal fira immobiliària del món, MIPIM. La fira es va celebrar a Cannes (França) des del dimarts, 14 de març, fins al divendres 17, i va comptar amb la participació de més de 2.400 empreses provinents d’uns vuitanta països. Van assistir més de 2.000 companyies d’inversió i financeres i més del 50% dels participants van ser directors generals i alts càrrecs professionals.

Tota Catalunya, destacant Barcelona i la seva àrea metropolitana, té una gran vocació internacional, oberta i cosmopolita, que busca créixer de manera inclusiva i generant una riquesa i economia diversificada. És en aquest sentit que, Barcelona ha estat guardonada, aquest 2023, amb la distinció Regió Emprenedora Europea.
És per això que resulta un territori molt atractiu per a la inversió estrangera i la captació de talent internacional, tal com ho demostren diferents estudis. El passat 2022, l’acció estrangera ha arribat a Catalunya a 620 milions d’euros, una xifra en augment des de 2018. La inversió de l’any passat ha suposat la creació de 3.464 nous llocs de treball.

Sota el lema: A way of living! Barcelona Catalonia ha portat enguany a MIPIM el seu ambiciós programa de promoció i captació d’inversió. Va comptar amb un estand de 250 m² i la participació de 35 socis públics i privats que van presentar, de manera conjunta, les àrees i projectes estratègics. Els projectes se situen en excel·lents ubicacions connectades per una rica xarxa d’infraestructures que afavoreixen el desenvolupament dels negocis i que acullen serveis per a empreses i operadors internacionals.

Els projectes destacats que es van presentar en l’estand són Barcelona Centre, el nou 22@, els PDUAE de la Plana de Lleida i de La Cònca d’Òdena, sectors residencials amb sòl disponible per a la promoció d’habitatge assequible, Biopol-*GranVia de L’Hospitalet de Llobregat o Fira, a Cornellà de Llobregat. En aquesta edició es van unir al projecte per a incrementar el valor de l’oferta que es presenta a Cannes, Catalonia Trade & Investment i les universitats de Barcelona i el Campus Diagonal-Besòs de la UPC. Totes aquestes oportunitats de negoci es van veure projectades sobre la maqueta interactiva de Barcelona Catalonia que va captar l’atenció i l’interès dels visitants al MIPIM d’enguany.

Barcelona i Catalunya van consolidar el seu lideratge en la captació d’inversió estrangera

L’informe de ciutats i regions europees del futur 2023/2024 que publica, anualment, la revista fDi Magazine, del grup Financial Times, situa, per segon any consecutiu, Barcelona i Catalunya com a millor ciutat i millor territori en estratègia de promoció d’inversors. Així doncs, Barcelona se situa per davant de ciutats com Berlín o Londres, i Catalunya empata amb la regió de la Île-de-*France i se situa per davant la Comunitat de Madrid o d’Escòcia.

Concretament, Barcelona va guanyar la categoria “Major European Cities of the Future 2023 – FDI Strategy” per la seva aposta per la tecnologia i la sostenibilitat. La publicació va destacar, també, l’aposta de l’ajuntament perquè les empreses inverteixin en energia solar o la primera planta d’hidrogen verd d’Espanya. També van posar en valor la iniciativa “Plaza Barcelona”, que utilitza la realitat virtual per a promoure la ciutat i facilitar tasques com la cerca de treball.

Per part seva, Catalunya va empatar en primera posició amb la regió francesa on es troba París, en la mateixa categoria però analitzada per regions. El jurat va destacar l’adhesió catalana als ODS i la seva transformació digital. També va fer èmfasi en el pol d’atracció, que són les 12 universitats catalanes i els seus graus d’enginyeria. Aquests, segons la revista, “creen un pol d’atracció de poder que accelera la transformació de la regió” cap a una indústria 4.0.

El lliurament dels fDi Awards es va realitzar el dimarts, 14 de març.

El Parc de l’Alba, va ser nominat com Best New Mega Developement als MIPIM Awards

Un dels projectes presentats en l’estand de Barcelona Catalonia, el Parc de l’Alba de Cerdanyola del Vallès, va ser seleccionat com a finalista de la categoria de Best New Mega Development als Mipim Awards, d’entre 186 projectes de 38 països diferents.

El Parc de l’Alba, situat al voltant del Sincrotró Alba, és un nou sector de 340,6 ha que esdevindrà una de les plataformes més avançades a nivell científic, tecnològic i emprenedor. La seva localització al voltant del sincrotró i tocant la Universitat Autònoma de Barcelona converteixen l’emplaçament en un lloc ideal per a noves empreses relacionades amb la recerca, la ciència, la innovació i la tecnologia.

Els MIPIM Awards són uns premis del sector immobiliari que es van crear en 1991 i són internacionalment reconeguts. Els premis guardonen aquells projectes més destacats, consolidats o a punt de ser construïts a tot el món. Enguany, la cerimònia de lliurament dels premis es va celebrar el dijous 16 de març a les 18.30.

Barcelona Catalonia conference. The ESG strategy towards better cities and stronger businesses

La programació oficial de MIPIM va incloure la Barcelona Catalonia conference. Enguany, la taula rodona es va titular The ESG strategy towards better cities and stronger businesses i va tenir lloc el dimecres 15 de març a les 17.15 a la sala Verrier Grand Audi, al Palais donis Festivals de Cannes. La conferència va ser a càrrec de Jordi Gálvez, membre del consell de govern de Llar Unió Catalonia, Maria Buhigas, de Urban Facts, Miquel Morell, de Promoacsa, economista expert en tendències del sector immobiliari, i Olivia Blanco, Directora d’Operacions Internacionals de PGI Engineering; i la va moderar Carles Vergara, professor associat de Gestió Financera a la IESE Business School.

La conferència va versar sobre la importància d’incorporar els criteris ESG, que busca un govern ambiental, social i corporatiu, per a aconseguir millors ciutats i negocis més ferms.

La programació oficial de la fira també va acollir la Barcelona Conference, on el Comissionat de Promoció de Ciutat, Pau Solanilla va presentar el Green Deal com un marc d’oportunitat per la inversió estrangera alineada amb els valors d’equitat, sostenibilitat i competitivitat. En la conferència sota el títol “The Barcelona Green Deal: New Investment Opportunities” es van explicar, la transformació del Port Olímpic, l’ampliació de Mercabarna i el Campus Diagonal-Besòs. La presentació del Port Olímpic va ser a càrrec d’Olga Cerezo, directora d’aquest projecte que va explicar els canvis urbanístics que està afrontant l’espai per a obrir-se a l’entorn més pròxim i donar resposta als reptes d’aquesta nova etapa com a nou pol d’activitat empresarial al voltant de l’economia blava, de dinamització nàutica i desenvolupament d’un nou model de gastronomia. La conferència va tenir lloc el dijous 16 de març a les 10 h en el Verriere Grand Audi del Palais donis Festivals.

Apostar per la col·laboració públic-privada per a atreure l’inversor estranger

Barcelona Catalonia apuestó, com en les passades edicions de la fira, per un model de col·laboració entre agents públics i privats del sector que permeten una oferta de projectes més atractiva per a l’inversor estranger. En aquest sentit l’estand de Mipim renió 35 empreses amb vocació internacional i administracions municipals, metropolitanes i supramunicipals que col·laboren en projectes urbanístics a Catalunya. En aquesta ocasió van assistir a l’estand del Barcelona Catalonia els ajuntaments de Cerdanyola del Vallès, Cornellà de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts i Viladecans i les institucions públiques Catalonia Trade & Investment, Campus Diagonal-Besòs (UPC Barcelona Tech), Cimalsa, Parc del Començar el dia i University of Barcelona.

També van assistir les companyies Amat Immobiliaris, API – Col·legi i Associació d’Agents Immobiliaris, Archikubik, BuildingCenter, Cornex Capital, Fabregat Perulles Sales, Forcadell, Gina Barcelona Architects, Grup aFinance (aCapital – aRetail), L35 Architects, Maher Homes, Lava Corporació, Barcino Property, Domus Management, Fomenti, Invest Center Catalonia, Jap, JG Enginyers, Meridiana, Smart Point, Spinnia, Tasinsa, TrGrupo Immobiliario i la cooperativa d’habitatge social Llar Unió Catalonia.

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades