11
febrer
2020


Comparteix a les xarxes

El concepte de ciutat intel·ligent és una realitat cada dia més evident en societats de tot el món mitjançant la implementació de tecnologies de darrera generació per a millorar de forma sostenible la qualitat de vida dels ciutadans i fomentar el creixement econòmic. Una bona definició del concepte podria ser la següent: «Una ciutat autosuficient de veïns productius a una velocitat humana, dins d’un àmbit metropolità hiperconectada amb cessions d’emissions.»

En termes de ciutats intel·ligents, Catalunya se situa al capdavant del rànquing i és una de les regions europees més avançades, a més de ser la quarta ciutat del món més preparada pel futur tecnològic. Així ho demostren les més de 400 empreses dedicades a l’àmbit smart cities i el catàleg Leading smart city solutions in Catalonia.

Aquest catàleg identifica solucions de l’àmbit smart city que ja s’han implementat a Catalunya per part d’empreses i centres tecnològics catalans i mostra casos d’ús de cada tecnologia, cobrint totes les àrees d’una ciutat i analitzant seixanta casos desenvolupats per 56 empreses. En cada cas, el document descriu el repte que s’ha afrontat, la solució tecnològica implementada i l’empresa que ho ha fet possible.

Es pot consultar l’esmentat catàleg al següent enllaç:

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Noticies

El port de Barcelona accelera per ser un centre de distribució de vehicles des de la Xina i l’Índia