11
febrer
2020


Comparteix a les xarxes

El concepte de ciutat intel·ligent és una realitat cada dia més evident en societats de tot el món mitjançant la implementació de tecnologies de darrera generació per a millorar de forma sostenible la qualitat de vida dels ciutadans i fomentar el creixement econòmic. Una bona definició del concepte podria ser la següent: «Una ciutat autosuficient de veïns productius a una velocitat humana, dins d’un àmbit metropolità hiperconectada amb cessions d’emissions.»

En termes de ciutats intel·ligents, Catalunya se situa al capdavant del rànquing i és una de les regions europees més avançades, a més de ser la quarta ciutat del món més preparada pel futur tecnològic. Així ho demostren les més de 400 empreses dedicades a l’àmbit smart cities i el catàleg Leading smart city solutions in Catalonia.

Aquest catàleg identifica solucions de l’àmbit smart city que ja s’han implementat a Catalunya per part d’empreses i centres tecnològics catalans i mostra casos d’ús de cada tecnologia, cobrint totes les àrees d’una ciutat i analitzant seixanta casos desenvolupats per 56 empreses. En cada cas, el document descriu el repte que s’ha afrontat, la solució tecnològica implementada i l’empresa que ho ha fet possible.

Es pot consultar l’esmentat catàleg al següent enllaç:

Comparteix a les xarxes

Notícies relacionades

Barcelona as an epicenter of science and innovation

Noticies

Barcelona com a epicentre de ciència i innovació amb la creació del Barcelona Science Innovation District

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d'un centre logístic

Noticies

Mountpark expandeix la seva presència a Espanya adquirint terreny per a la construcció d’un centre logístic

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana

Noticies

Talus Real Estate consolida la seva presència en la logística catalana amb una adquisició de 47.000 metres quadrats